Düzce merkezde bulunan Körpeşler Anaokulu önemli gün ve haftalarda gerçekleştirdikleri etkinliklerle takdir toplamaya devam ediyor.Körpeşler Anaokulu minikleri bu kez Lösemi Haftası'nda anlamlı bir projeye imza attı.


Türkiye’de ve dünyada her yıl binlerce çocuk lösemi hastalığına yakalanıyor. Kanser teşhisi sonrası ise küçük bedenler oldukça zorlu bir tedavi sürecine giriyor.


Aileleri ve anne baba adaylarını çocuk kanserlerine karşı bilinçlendirmek, löseminin yaygınlığı ve tedavi edilebilirliği konularına, lösemi tedavisi gören çocukların moral ve motivasyonunun sevgiyle yüksek tutulmasının önemine dikkat çekmek adına her yıl 2-8 Kasım tarihleri arasında Lösemi Haftası kutlanıyor.


Bu önemli haftada Uğur Böceklerı Sınıfı öğrencileri Okul Müdürü Melek Yavuz Yılmaz ve sınıf öğretmenleri Ayşe Yan önderliğinde "Yanınızdayız Farkındayız" isimli bir proje hayata geçirerek, farkındalık oluşturmayı amaçladı.

Bu kapsamda Mersin'de hastanede tedavi gören lösemili çocuklar için minik yastıklar paketleyen minikler, kendi duygu ve düşüncelerinin kağıda döküldüğü mektupları da pakete koyup arkadaşları için gönderdi.

Mersin'de Tebessüm Gönüllüleri Derneği Kurucusu Yasemin Birbudak ve gönüllü arkadaşları tarafından dağıtımı yapılan yastıklarla çok mutlu olan onkoloji bölümünde yatan çocuklar, Düzce'deki arkadaşlarına çok teşekkür etti.
HABER:C.ÜSTÜNER