15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanmakta olan Turizm Haftası etkinlikleri başladı. Ticaret Lisesi önünden başlayan kortej yürüyüşüne Vali Bülent Kılınç Vali yardımcısı ilhan Turgut, Belediye Başkanı İsmail Bayram, il müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Halk oyunları ekipleri, Düzce Belediyesi mehter takımı ve at çiftliklerinden getirilen atların büyük ilgi gördüğü kortej yürüyüşü Belediye bandosu eşliğinde gerçekleşti. Güzergah boyunca vatandaşlarında büyük ilgiyle takip ettiği yürüyüş sırasında yoğun kabalık ve gürültüden ürken atlar güçlükle sakinleştirildi.

Vatandaşların balkonlarından iş yerlerinden kortej yürüyüşü sırasında alkışlarla eşlik etti ve şehir merkezinde büyük ilgi vardı. Kortej, Anıtpark'a yaklaştığı sırada 112 Acil Servis ambulansının sirenleri duyuldu ve kortej yolu açarak ambulansın geçişine yardımcı olurken atların yol vermesi biraz uzun sürdü. Mehter takımının anıta gelişi sırasında protokol, tören alanı hazırlanasıya kadar bir süre parkta dinlendiler ve daha sonra halk oyunları gösterileri başladı.