Başbakan Recep Tayyip Erdoğan pazar günü hükümete yakın olarak nitelenen gazetelerin genel yayın yönetmenleriyle biraraya gelmişti. Adile Sultan Sarayı'ndaki basına kapalı o görüşmenin detayları ilk kez ortaya çıktı. Toplantıda konuşulanları aktaran ise Sabah Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmeni Erdal Şafak oldu.
Erdal Şafak, Sabah'taki yazısında Erdoğan'ı en çok mutlu eden illeri aktardı. Seçim değerlendirmesi yapan Erdoğan, "Ordu. Sakarya. Kocaeli, Tokat, Bayburt, Düzce, Kilis, Gümüşhane... Buraları tüm ilçeleriyle birlikte aldık. Antalya'yı geri aldık. Artvin'i bir ilçe dışında tümüyle kazandık. Tabii sıfır çektiğimiz yer de var: Tekirdağ... 2015 genel seçimlerinde de iyi bir sonuç alacağımızı gösteriyor... Çünkü Türkiye nüfusunun yüzde 71'i AK Parti'nin yönetimindeki belediyelerde yaşıyor... İşte böyle de bir taban oluştu..."şeklinde yaptı.


Toplantının önemli konulardan biri olan Köşk seçimleri için Başbakan, gazetecilerin 'aday olup olmayacağı' yönündeki ısrarlı sorularına yanıt vermekten kaçındığı görüldü.


Başbakan'ın 'paralel devlet' iddiasıyla ilgili söylediklerini ise Akşam Gazetesi'nden Murat Kelkitoğlu şöyle yazdı:


''Bu ittifak devam edecek. Kara kampanya sürecek. Tedbirlerimizi alacağız. İş öyle bir noktaya ulaştı ki aileler parçalanmaya başladı. Şunu şunu yapmazsan, cemaate itaat etmezsen seni boşarım, diyen insanlar var. Biz kula itaat etmeyiz, kim olursa olsun”


‘Paralel Yapı’nın yüzünü Anayasa ile ilgili yapılan referandumda gösterdiğine dikkat çeken Erdoğan, o dönem yargıyı ele geçirme operasyonu yapıldığını ve kısmen de başarılı olunduğunu düşündüğünü belirtildi.
Paralel yapıya hesap sorulacağını söyleyen Erdoğan, ''Takiye, yalan, yenir-yutulur olmayan iftiralar. Haremimize varıncaya kadar iftiralar atıldı. Tabii bunun bir de hesap günü var. O gün gelince hesaplaşacağız. Yerleyeksan olacaklar. Zaten kaçan kaçana... Pensilvanya'ya, New York'a, Brüksel'e... Daha da kaçacaklar'' ifadelerine yer verildi.

 

 

Haber;S.Kaşkır