Daha önce açıklanan kosgeb kredileri hakkında düzce ticaret
ve sanayi odasında bilgilendirme toplantısı yapıldı
Toplantının ev sahipliğini Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Büyük ve Düzce TSO Meclis Başkanı Nusret Özsoy üstlendiler.
Toplantıda konuşan Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Büyük, KOSGEB kredilerinin ve finans sektörünün işadamlarına ve esnaflara olan ilgisinin bu kanunla daha da iyi hale geleceğini, karşılıklı anlayış içinde ekonominin şu an içinde bulunduğu çıkmazdan çıkarılacağını söyledi.
.metin büyük tso yönt kur başk
Konuyla ilgili verilen bilgiler şöyle "2.5 Milyar TL'lik Yeni Kredi Destek Programı çerçevesinde başvuran ve gerekli şartları taşıyan esnaf ve sanatkarlar ile tüm KOBİ'lere, ilk 3 ayı ödemesiz geri kalanı aylık eşit taksitler halinde toplam 15 ay vadeli 25.000 TL üst limitli kredi kullandırılacak. Şahıs işletmelerinde işletme sahibinin kadın girişimci olması halinde kredi üst limiti 30.000 TL olacak.
2.5 Milyar TL'lik Yeni Kredi Desteği Programı'na başvurular 04 Kasım 2009 tarihinde başlayacaktır. Kredi kullanımı, KOSGEB'in bütçe imkanları çerçevesinde ve işletmelerin başvuru sırasına göre değerlendirilecektir. KOSGEB Veri Tabanına kayıtlı işletmeler, direkt olarak bu kredi programı için anlaşma yapılan 17 bankaya başvurabileceklerdir.
Yeni teknoloji kullanımı, yeni iş yerine taşınma, işlerini büyütme, yeni yatırım, hammadde alımı, üretim ve pazarlama, eğitim ve danışmanlık, yurtdışı pazarlara açılım ve geliştirme, ihracatın finansmanı ve münferit projelerin finansmanı amacı ile başlatılan Yeni Kredi Destek Programı'ndan yararlanmak isteyen KOBİ'lerin, KOSGEB Veri Tabanına kayıtlı olmaları ve mutlaka krediyi hangi amaçla kullanacaklarını beyan etmeleri gerektiği öğerenildi.