Kosova'nın 5 bin nüfuslu tek Türk Belediyesi Mamuşa Belediyesi bu sene altıncısını düzenlediği Uluslararası Festival’de 2014 yılı Türk Dünyası Hizmet Ödülleri’ni dağıttı. Yerel folklorik gösterilerin sergilendiği, halk oylaması ile Cumhurbaşkanı olarak seçilen Recep Tayyip Erdoğan ile Dış İşleri Bakanı ve Başbakan Adayı Ahmet Davutoğlu’nun da Türk Dünyası Hizmet Ödülü aldığı üç gün süren festivalde, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu da Türk Dünyası Hizmet ödülüne layık görüldü.

 

 


Festivalin açılış konuşmasını yapan Mamuşa Belediye Başkanı Arif Bütüç, asırlardır Balkanlar’da Türkçe’nin nöbetini tuttuklarını ifade ederek “Çok mutluyuz, festivalimizin altıncısını gerçekleştiriyoruz. Aramızda elçimiz, komutanlarımız, Türkiye’den gelen kardeş belediyelerimizin saygıdeğer başkanları, rektörlerimiz, sivil toplum kuruluşlarımızın başkan ve yöneticileri, işadamları var, bu yıl festivalimizi ilk kez uluslararası düzeyde gerçekleştirdik, sizler de aramıza katılarak bizlere güç verdiniz, sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır.” dedi.


Ödül töreninde Düzce Üniversitesi'nin tanıtımını gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, “Düzce Üniversitesi her gün büyüyerek yoluna devam ediyor. Üniversite olarak başta arıcılık olmak üzere farklı alanlarda Mamuşa halkına yönelik eğitim çalışmalarını memnuniyetle üstlenebiliriz” ifadelerini kullandı.

 

 

Haber: C. Üstüner