Konuralp’in Hatipli Ketenciler Köyü’nde yaşayan yaklaşık 30 hane susuzlukla boğuşuyor. Köyün başka mahallelerinde bahçesini sulayanlar yüzünden kendi evlerine su gitmediğini iddia eden köylüler isyan bayrağını çekti. Köyün meydanında toplanan köy halkı çözümü Öncü Haber aracılığıyla seslerini duyurdu.

Herkes bedelini ödesin, herkes su görsün, vatandaş rahat etsin
Köyün eski muhtarlarından Mürsel Üstün kendilerinin aylardır yaşadığı sıkıntıyı şu sözlerle anlattı:
“Mart-Nisan aylarından beri susuzluk yaşıyoruz. Köyümüzün su sorununun çözülmesi için sayaç takılsa da hiçbir düzelme yok. Ben geçen sene 140 TL vererek depoma su getirdim. Köy olarak mağduruz. Orta mahallede bahçesi için su kullananlara herhangi bir müdahale yapılmıyor. Evi, inşaatı olmayan bahçelere hat çekildi, su verildi. Orta mahalledekiler bahçelerini suladıkları için yukarıdaki mahallede birkaç hanemize su ulaşmıyor. Vanayı kapatıyor, su görmeyen mahalle su görüyor. Vana açıldığında aşağıya su gelmiyor. Ben istiyorum ki herkes bedelini ödesin. Herkes su görsün, vatandaş rahat etsin.”



Maaş gelsin diye değil vatandaşla bir olmak için muhtar olmalı
Susuzluk yaşayan köylülerden 82 yaşındaki Mehmet Gündüz ise gözyaşlarını tutamayarak şöyle konuştu:
“O vana sökülmeli. Ben 82 yaşındayım, ben böyle şey görmedim. Muhtar ilgilenmiyor. Bizimle muhtar ilgilenmeli. Maaş gelsin diye değil vatandaşla bir olmak için muhtar olmalı.”

Depo istiyoruz
Haber merkezimize ulaşan İbrahim Çoban herkese eşit miktarda suyun gelmesi için çarenin mahalleye depo kurulmasında olduğunu belirterek şunları söyledi: “Bu mahalle çok mağdur. 10 günden beri suyumuz yok. Bahçeler sulanıyor, buraya su gelmiyor. Biz depo istiyoruz, eğer olmazsa ben Ankara’ya kadar gideceğim. 30 hane su görmüyor.”

Tarladan gelip, dökme suyla iş yapmaya çalışıyoruz
Evlerinde hiçbir şekilde iş yapamadıklarını belirten Serpil Çoban ise yaşadıkları çaresizliği şu cümlelerle anlattı:
“10 gündür bizim tarafa su gelmiyor. Saatli açılsın bari gündüz herkes tarlada. Akşam açılsın sabaha kadar dursun bence. Millet tarladan geliyor, yemek mi yapsın, bulaşığını mı yıkasın, hangi birini yapsın? ‘Bugün evdeyiz iş yapalım dedik’ suyumuz yok. Bir şey yapamıyoruz. Haksızlık yapmasınlar. Muhtarsa muhtarlığını yapsın. Yapamayacaksa gitsin. Gece saatlerine kadar dökme suyla iş yapacağız diye uğraşıyoruz.”



Su çamaşır suyu kokuyor, çamaşırlarımı annemde yıkıyorum
Evlerine ara sıra gelen suyun çamaşır suyu koktuğunu kaydeden Zeynep Gündüz şöyle konuştu:
“Biz 4-5 aydan beri susuzluk çekiyoruz. Evimize gelen su çamaşır suyu kokuyor, içemiyoruz. Rezillik, ne çamaşır ne de bulaşık yıkayabiliyoruz. Çocuklar hasta oluyor. Çocuğumun çamaşırlarını yıkamak için anneme gidiyorum. Ben şimdi tarladan geldim ama su yok. Abdestimizi alıp namazımızı kılamıyoruz. Çocuğumu yıkamaya su yok, içmeye su yok.”

Muhtar: Beni kimse rahatsız etmesin
Öte yandan Hatipli Ketenciler Köyü Muhtarı Recep Uyanık, köyde yaşanan sorunu ve vatandaşların yaşadığı sıkıntıyı kendisine sormak için telefonla ulaşan muhabirimize, “Onlar istediklerine şikayet etsinler, beni de kimse rahatsız etmesin” dedi. 

Haber:Ö.YILMAZ