Bundan yaklaşık 15 yıl önce Ramazan ve Kurban Bayramlarında özellikle köylerde vatandaşlar bir alanda buluşur, köy sakinleri arasında bayramlaşma etkinlikleri yapılırdı. Şimdi ise köylerde bayramlaşma programları daha sessiz geçiyor. Daha geçen yıla kadar eski bayramları aratacak nitelikte bayramlaşma etkinliği düzenleyen Dikmeler Köyü'nde de köy sakinleri eski günlerini arıyor. Köy camisi önünde birleşen vatandaşlar, arkadaşlarını görerek eski günlerdeki gibi bayramlaşmayı beklerken “Artik eski günler geride kaldı” diyerek dert yanıyor.

Köyün meydanında çocukların ve gençlerin eğlenmeleri için eski panayır tarsında alanlar oluştururken eskisi gibi bu alanlarda da genç sayısındaki azalma dikkatlerden kaçmıyor.

Köy camisi önünde de aynı manzara hakim. Cami önündeki alanda toplanan az sayıdaki köy sakinleri birbirleriyle bayramlaşmak için arkadaşlarını bekliyor. Bu yılki bayramlaşmanın eski bayramları aratıp aratmadığını sorduğumuz Dikmeli Köyü Muhtarı Cemil Kaynar, eski bayramları aradıklarını belirterek “Artık eski bayramlardan geriye çok fazla bir şey kalmadı. Meydana gelenlerle bir araya gelip bayramlaşıyoruz ama eski kalabalıktan geriye çokta fazla vatandaş kalmadı. Gelenlerin sayısında azalma oluyor. İşleri olanlar var, köy dışındaki alanlarda eğlenenler var. Bu nedenle bizde köyde olanlarla bayramlaşıyoruz” diyerek eski günleri aradıklarını belirtti.