Cumhuriyetin kuruluş yıllarında Türkiye’nin kalkınması ile ilgili önemli görevler yüklenen ve bir çok önemli ismi yetiştiren  Köy Enstitüleri, Düzce Üniversitesi’nde Rektör Yardımcısı Profesör Doktor  Mustafa Kepez’in başkanlığında düzenlenen  bir panelde tartışıldı.

Paneli, Vali Yardımcısı İsmet Akyol, Düzce Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Funda Sivrikaya Şerifoğlu, Siyasi Parti ve sivil toplum örgütleri temsilcileri, öğretim üyeleri ve öğrenciler izledi.

Panelin açılış konuşmasını yapan Rektör Şerifoğlu, Köy enstitüleri ve Düzce Üniversitesi’nin benzer fonksiyonlar üstlendiklerini, bu iki kurumun vizyonunun örtüştüğünü ifade etti. Köy Enstitülerinin unutulmaması gerektiğini ifade eden Şerifoğlu, bu paneli her yıl gerçekleştirerek bunun sağlanabileceğini söyledi.

Köy enstitülerinde eğitilen eğitimcilerin Cumhuriyetin kurulması aşamasında üstlendiği önemli işlevlerin anlatıldığı panele konuşmacı olarak hepsi de köy enstitülerinde eğitim görmüş olan Profesör Doktor Mürüvvet Bilen, Emekli Öğretmen Musa Yılmaz ve Doktor Niyazi Altunya konuşmacı olarak katıldılar.