Düzce’de sabaha karşı başlayan yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. İl genelinde etkisini tüm hızıyla sürdüren kar yağışı ulaşımda zor anlar yaşatıyor. Yüksek kesimlerde dün gece yarısından itibaren etkili olmaya başlayan kar yağışı nedeniyle 22 köye ulaşımın sağlanamadığı öğrenildi.

Yetkililerden alınan bilgiye göre, Merkez’de 3, Çilimli’de 1, Gölyaka’da 9, Gümüşova’da 2, Cumayeri’nde 7 köye ulaşım sağlanamazken Kaynaşlı, Akçakoca ve Yığılca’da kapalı köy yolunun olmadığı bildirildi.

Kar mücadelesi İl Özel İdaresi Yatırım ve İnşaat Müdürlüğünün koordinasyon biriminden organize ediliyor. 42 iş makinesi 68 personelle yol açma çalışmalarının sürdürüldüğü belirtildi.İş makinelerinin çalışma durumu ve köy yollarının açılma aşaması araçlarda bulunan takip sistemi ile online harita üzerinden takip ediliyor.

Köy yollarını açma çalışmalarını yanı sıra yolu kar yağışı nedeni ile kapanan köylerde bulunan hastaların öncelikli olarak iş makineleri ile yolları açılıp ambulanslar ile hastanelere sevk sağlanıyor.

Düzce İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'ne bağlı ekipler kapanan köy yollarını ulaşıma açmak için çalışmalarını sürdürüyor.