İçişleri Bakanlığı, Köydes çalışmalarına esas olan prensipleri açıklayarak, çalışmaların başlaması talimatını verdi. Buna göre 14 Mayıs tarihine kadar İl Tahsisat Komisyonlarının ödeneğin ilçe ve sektörlere dağılımını bakanlığa bildirmesi gerekiyor.

 

Bakan  Beşir Atalay’ın imzasını taşıyan uygulama emrine göre her ilde bir Köydes koordinasyon birimi oluşturulacak ve geçen yıldan kalan dosyalar bu birime devredilecek. Haziran ayından itibaren Köydes çalışmalarında alınan mesafe ile ilgili olarak her ayın başında bir izleme formu doldurularak Bakanlığın Köydes ile ilgili olarak kurduğu internet adresine gönderilecek. Bu sayede çalışmaların seyri Ankara’dan da güncel olarak takip edilebilecek.

 

İzleme formlarına temel olacak olan bilgileri içeren dört değişik formun da 20 mayıs tarihine kadar bakanlığa gönderilmesi bekleniyor.

 

Beldes çalışmalarında ise, il düzeyinde koordinasyonu sağlamak üzere bir vali yardımcısı görevlendirilecek. Köydes ödeneklerinin gönderilmesi için valilik veya kaymakamlıklar hesap numarası açtıracak. İzleme ile ilgili işlemlerde Köydes örneğinin aynısı takip edilecek.

Bilindiği gibi Köydes ödenekleri Yüksek Planlama Kurulu Toplantısının geç yapılması nedeniyle önceki yıllara nazaran oldukça gecikmiş, ödenek miktarları da beklentilere karşılık vermemesi nedeniyle tartışmalara konu olmuştu.