Konuralp dahil merkeze bağlı 98 köy muhtarının katımılıyla Köylere Yönelik Hizmet Götürme Birliği 2010 yılı Nisan ayı 1. meclis toplantısı gerçekleşti.
Gençlik merkezindeki toplantıya Birlik Başkan vekili Vali yardımcısı Ramazan Şahin başkanlığında İl Genel Meclis Başkanı ve Meclis üyelerininde katılımıyla yapıldı. Toplantıda konuşan Vali yardımcısı Ramazan Şahin birliğin 2010 yılında başarılı hizmetler yaptığını söyleyerek katılımcılara yapılan hizmetlerden bahsetti.
2010 yılındada yarım kalan hizmetlerin yanı sıra yeni yatırımların başlayacağını belirten Vali yardımcısı önceliğin yine içmesuyu ve grup köy yollarına verileceğini söyleyerek birlikten hizmet doğduğunu dile getirdi.
İl Genel Meclis Başkanı Sinan Aydın Özel İdare olarak köylere yönelik yapılan hizmetlerden örnekler verdiği konuşmasında Özel İdare'nin araç parkının zenginleştiğini söyleyerek yeni alanın iş makinaları ve araçlarla köylere götürüecek olan hizmetlerin daha kısa zamanda yapılmasına imkan sağlayacağını belirterek 2010 yılı bütcesi hakkında bilgiler verdi.
Konuşmaların ardından divan heyeti oluştu ve 2009 yılı yapılan çalışmalar ile 2010 yılında yapılması planlanan çalışmalar hakkında görüşmelere geçildi.