Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, koronavirüs salgını sürecinde hem halkın hem de esnafın yaşadığı sıkıntılara parmak basarak, çözüm mercilerinden destek istedi.

“Mahalle bakkalının üzerindeki ekonomik baskı azaltılmalı”

Bu zorlu dönemde hem bakkal, hem marketlerin üzerindeki ekonomik baskının azaltılmasının çok önemli olduğuna vurgu yapan Palandöken, “Evinden çıkmayan halkımız ve bu süreçte dükkanlarını kapatan tüm esnafımız ve hane halkını rahatlatmak için geçici süreyle bireysel kartlar için de gıda harcamalarına taksitlendirme imkanı değerlendirilmelidir. Gıda sektöründe bireysel kredi kartına taksit imkanı, bu dönem özelinde ekonomide önemli ölçüde rahatlama ve ödemelerin görece yayılmasını sağlayacaktır. Bu sayede hem tüketici üzerindeki ödeme yükü hafifler hem de esnafımız ticaretine sorunsuz devam eder. Bu zor dönemde görevi başında hizmet veren, başta sağlık ve güvenlik personellerimiz olmak üzere, perakende sektöründe hizmetlerine aralıksız devam eden tüm kahramanlarımıza en içten teşekkürlerimi sunuyor, Türkiye olarak bu süreci hep birlikte, dikkatle yöneteceğimize ve bunun da altından kalkacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.

“Ramazan ve korona fırsatçılarına dikkat”

Ramazan ayına girdiğimiz şu günlerde gıda alışverişlerinde dikkat edilmesi gerektiğini belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Korana virüs nedeniyle evde kaldığımız bu günlerde ramazan ayına sayılı günler kala merdiven altı ve internet üzerinden gıda alışverişlerine yönelim arttı. Araba arkasında ekmek ve tatlı gibi hijyen olmayan ve nasıl üretildiği yapılan bilinmeyen merdiven altı ürünler tercih edilmemeli ve stok yaparak fiyatların artmasına yol açılmamalı. Piyasalarda haksız kazanç elde edenler değil işini dürüst yapanlar bu canlanmadan faydalanmalı. Devletimiz bu noktada titizlikle çalışma yürütüyor. Merdiven altı ve istenmeyen sağlık ürünleri satanlar devletimiz tarafından ilan ediliyor. 500 bin liraya kadar ceza kesilen bu fırsatçılara göz açtırılmamaya çalışılıyor. Fakat vatandaşlarımız da bu konuda tedbiri elden bırakmayarak bu tür kalitesiz ürünlere yönelmemeliler.” dedi.