Son dönemde Düzce Kamuoyunda Krempark AVM ile ilgili Belediye Başkanı Mehmet Keleş ve bazı yöneticiler tarafından sarf edilen sözler, basına yansıyan açıklamalar ve tartışmalar Krempark AVM yönetimini harekete geçirdi.


Krem Turizm İnş San Ve Tic.Ltd Şti Yönetim Kurulu başkanı Rahmi Osanmaz ve Şirket Avukatı tarafından düzenlenen basın toplantısında evraklar ve belgeler ışığında "cevap mahiyeti " taşıyan geniş bir açıklamada bulunuldu.



"Anayasanın 48.maddesi doğrultusunda bu işyerinde faaliyet gösteren özel teşebbüs sahiplerinin hak ve özgürlükleri bulunmaktadır." diyerek konuşmasına devam eden Osanmaz, özellikle Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in sarf ettiği sözlere cevap mahiyeti taşıyan açıklamasını şu sözlerle sürdürdü:



“Devlet, özel teşebbüslerin milli ekonominin gereklerine ve sosyal amaçlara uygun yürümesini, güvenlik ve kararlılık içinde çalışmasını sağlayacak tedbirleri almakla' yükümlüdür " diyen Osanmaz, Alışveriş Merkezi 'nin konumu ve durumuyla ilgili yapılan açıklama ve haberlere cevap mahiyeti taşıyan detaylı bilgiler verdi.

 

 

"HACİZLER DEVRİ ENGELLEMİŞTİR"



İhalenin ardından yapılan ödeme planına uygun olarak Krem Turizm İnş San Ve Tic.Ltd Şti'nin 2.000.000 Tl ödeme yapıldığını bunun da 4 taksit halinde gerçekleştirildiğini kaydeden Osanmaz "İhale şartnamesinde Düzce Belediyesi ilk taksit ödemesinin ardından tapuları devir yükümlülüğü altındadır. Ancak Düzce Belediyesince bu yükümlülük yerine getirilmemiştir. Düzce Belediyesinin ihalede satışa konu ettiği bağımsız bölümler üzerinde bulunan ihale bedelini de aşar miktarda, Kurum borçlarından kaynaklanan hacizler devri engellemiştir. Biz şirket olarak defalarca hacizlerin kaldırılarak tapuların devrini istememize rağmen hacizler kaldırılamamıştır." dedi.

 

"BUGÜN KONUŞMAK ZORUNDA KALDIM"


Krempank Avm'yle ilgili bugüne kadar yapılan haber ve açıklamalara cevap vermekten kaçınan Rahmi Osanmaz, bu defa avukatıyla birlikte basının karşısına çıktı. Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in "Peşkeş cektirmeyiz, burunlarından fitil fitil getireceğiz" gibi sözlerini çok ağır bulduğunu ifade eden Osanmaz, bugüne kadar susmalarına rağmen bugün konuşmak zorunda kaldıklarını dile getirdi.




Şirket Avukatı olarak söz alan Av. Hayri Bozkurt'da yaptığı konuşmada yapılan uygulamaları doğru bulmadığını dile getirerek "İhalenin feshi söz konusu değil, ancak belediye sözleşmenin iptali için dava açılabilir" dedi.



Belediye ve Krempark AVM arasında başlayan inatlaşmanın nasıl sonuçlanacağı belirsizliğini koruyor.

HABER:E.TAYHAN