Son günlerde gündemde olan ekonomik kriz söylentileri ile ilgili sorularımızı yanıtlayan Ticaret Odası Meclis Başkanı Nusret Özsoy yapılan söylemlerin doğru olmadığını ülkenin genel anlamda motivasyona ihtiyacı olduğunu söyleyerek “ Ekonominin zaman zaman durgun olduğu dönemler olur, ama bu demek değildir ki kriz var, yandık batıyoruz.” İfadelerini kullandı.

“Zaman zaman ekonominin durgun olduğu dönemler oluyor. Neticede bu aylarda turizm sektörünün dışındaki sektörlerde fazla hareketlilik olmuyor. Tabi bunda ramazan ayının da etkisi var. Ama bu demek değildir kriz var, yandık batıyoruz.”

Özsoy, bazı üst düzey yetkililerin krizin teğet bile geçmeyeceği konusundaki söylemlerine kısmen katıldığını ifade ederek “İş adamının, sanayicinin krizi bellidir, askeri ücretle çalışan bir kişinin krizi bellidir. Sektörel bazda sıkıntısı olan bazı meslek grupları var. Ancak ben çok abartılacak bir şey görmüyorum. “ şeklinde konuştu. Yaşanan bu durgunluğun ramazandan sonra daha iyi bir ivme kazanacağını söyleyen Özsoy “Değişik yapılanmalar var. Özellikle bankaların her sektörde kredi vermek gibi çalışmaları var. Bu da piyasaya olan güvenin etkisi.” Dedi.

“Değişik yapılanmalar var. Özellikle bankaların her sektörde kredi vermek gibi çalışmaları var. Buda piyasaya olan güvenin etkisi. Ben ramazandan sonra Türkiye ekonomisinin iyi bir ivme kazanacağını düşünüyorum. Ekonomi haberlerine baktığımızda Türkiye’de çok ciddi yatırımcıların yatırım yapma çalışmaları var.”

Haber; S. KAŞKIR