Düzce Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanlığı'nda kooperatifin Olağan Genel Kurulu bugün Gençlik Merkezi Toplantı Salonu'nda olaylarla yapıldı. Divan Başkanlığı'nı Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Kayıkçı'nın yaptığı Genel Kurul da bazı üyelerin itirazları gergin anlar yaşattı.

Site Başkanı Mehmet Bakan'ın konuşması sırasında bazı üyeleri hedef alarak, “Benim hakkımda bazı arkadaşlar hakları olmadan ileri geri konuşmuş. Beni şikayet etmişler. Bunlar gereksiz şikayetlerdir. Bu arkadaşların bu davranışları kendilerine hiç yakışmıyor.” şeklinde yaptığı konuşmalar, Genel Kurul'a katılan bazı üyelerin itirazlarına ve sert konuşmalarına neden oldu. Divan Başkanı Mustafa Kayıkçı da itirazlar sonucunda uyarı da bulununca Kurul da sert rüzgarlar esmeye başladı.

Genel Kurul'un gündem maddeleri okunurken özellikle yeni aidatların belirlenmesi ve Kooperatifin süresinin 10 yıl daha uzatılması maddeleri de üyelerin tepkisine neden oldu. Bazı üyeler, aidat bedellerinin arttırılmasına karşı çıkarak zor durumda olan site üyelerinin bu aidatları ödeyemeyeceğini ifade etti. Genel Kurul öncesinde Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Mehmet Bakan'ın aidatların arttırılması ile ilgili yaptığı açıklama sırasında gelen bu tepkiler, Bakan'ın da araya girerek üyeleri sert bir dille uyarmasına neden oldu. Bu uyarılar da yetmeyince Divan Başkanı Kayıkçı araya girdi ve üyeleri yatıştırdı.

Genel Kurul bu gergin havayla devam ederken tek liste olan Mehmet Bakan yapılan oylama sonucunda yeniden göreve getirildi. Yönetim Kurulu asıl listesinde ise Başkan Mehmet Bakan, Ahmet Mutlu, İlyas Öz, Fethi Saraç, Ömer Soyer, İlhan Yıldır, Mustafa Arslan, Cevat Otlu ve Bilal Türkan yer aldı. Denetim Kurulu'nda ise Bedri Yaman, Metin Özdemir ve Kemal Turan bulunuyor.