Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Yıllık Olağan Mali Genel Kurulu bugün Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Konferans Salonu’nda yapıldı. Az katılımla gerçekleşen Genel Kurul Toplantısı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Toplam 515 üyesi olan kooperatifin genel kurulu ¼ çoğunlukla toplandı. Olağan Genel Kurulu yönetmek üzere divan başkanlığına Selahattin Esen seçildi. Kürsü konuşmalarının ardından Kooperatif Başkanı Mehmet Bakan ve yönetiminin denetim ve faaliyet raporları okundu. Okunan raporlar kongreye katılanlar tarafından kabul edilmedi. Bunun üzerine Divan Başkanı Selahattin Esen, denetim ve faaliyet raporlarının ibra edilmediğini belirterek, kanun gereği seçimli genel kurul yapılacağını açıkladı.

Küçük Sanayi Sitesi yeni yönetiminin belirleneceği seçimlerin 30 Haziran tarihinde saat 11.00’da yapılması oy birliği ile kararlaştırıldı.

Denetim ve faaliyet raporlarının ibra edilmemesi ile ilgili olarak haber merkezimize özel açıklamalarda bulunan Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Bakan, yönetimin düşmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığının altını çizdi.

Başkan Bakan, mali genel kurul gündemi gereğince denetim, faaliyet ve gelir-gider bilançolarının üyelere açıklandığını anımsatarak, günler öncesinden duyurusunun yapılmasına karşılık katılımın istenilen düzeyde olmadığına dikkat çekti.

1999 yılından beri başkanlık görevini yürüten Bakan, kendisine ve yönetimine karşı olumsuz bir algı oluşturma girişimlerini sezdiğini de belirterek, "Biz Türkiye'nin parmakla gösterilen kooperatifleri arasındayız. Ödemelerimizi gününde yapıyoruz. İcraatlarımız ve devam çalışmalarımız da herkes tarafından biliniyor. Bu süreçte gruplaşmalar oldu, art niyetli yaklaşanlar oldu. Şimdi 1 ay gibi bir süre zarfında seçime gitme zorunluluğu var. Seçime hazırlanacağız. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Yeniden başkanlığa aday olup olmayacağı ile ilgili olarak ise Bakan yapacağı istişareler sonucunda kararını vereceğini söyledi.

HABER: C.ÜSTÜNER