Küçük Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Bakan, yönetim kurulu üyeleri ile DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı, Belediye Başkanı İsmail Bayram’ı ziyaret etti. Ziyaret sırasında sitenin sorunlarını anlatan Bakan, eksiklikler için başkandan taleplerde bulundu. Site hakkında açıklamalarda bulunan Bakan, sitenin faaliyete geçmesi durumunda 10 bin kişiye isdihtam sağlayacağını belirtti.

Bakan, “Site tam verimli olursa 10 bin kişi istihdam edecek. Buraya gelmek için çok emekler verdik. Düzce için kim hayırlı bir yatırım yapıyorsa onun yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Sizden önceki dönemde görev yapan Mehmet Keleş'in Belediye Başkanlığı döneminde çeşitli istişareler ile Otomobil satıcılarını, yani galericilerin tümünü bir araya getirerek dernek kurdurduk. Çok güzel bir görüntü ortaya çıktı.” dedi. Hurda ticareti yapanların şehir dışına çıkmaları için belediyenin bir çalışma yaptığını belirten Mehmet Bakan, “Bizim hurdacıları istemediğimiz söylentileri çıkmış. Hurdacıları istemememiz söz konusu değil.” dedi.

24538

Bakan'ın açıklamalarının ardından Belediye Başkanı İsmail Bayram ise, “ Küçük Sanayi sitesinin uzaması ile ilgili kendi üzerinize bir alınganlık hissetmenize gerek yok. Bursa gibi Türkiye'nin en büyük illerinde bile 1974 yılında sitenin temeli atılmıştır, 1990'lı yıllarda bitirilebilmiştir. Düzce'de de bu süreç Türkiye'deki bir çok ilde yaşandığı gibi yaşanmıştır.” diyerek, sanayi sitesinin biran önce yapılanması adına, ticari faaliyetlerin hızlanması adına, projeleri olduğunu ifade etti. Bayram, “Düzce'de uzun zamandır üzerine basarak ifade ettiğimiz gibi, belli iş kollarının şehir merkezinden ve mahallelerden çıkması gerektiği ve yine sanayi sitesi ve benzeri yapılanmaların içinde toplu halde bulunmaları gerektiği kanısındayız. Bunların başında hurda ticareti ile uğraşan esnaflarımız vardı ve çok dağınık bir şekilde 31 tane esnafımız bulunuyordu. Bu da bir istihdam kapısıdır. Ancak dağınık olduğu zaman şehre zarar vermektedir. Uzun zamandır ticaret ile uğraşan arkadaşlarımıza söylüyoruz, onlar da bir çalışma yaptılar sizlerin de katkısıyla sanayi sitesinde bir yer edindiler. Düzce'nin tüm hurda ticareti ile uğraşan esnafı orada toplu halde faaliyetlerine devam edecekler. Bunun devamı da olacak, Düzce'deki toptancı esnafları da bize gelerek yardım istediler, bende kendilerine yardım edeceğimi söyledim, onlar için de yer arayışımız devam ediyor. Bunun dışında fındık ticareti ile uğraşan esnafımız var. Şehrin zaman zaman sosyal hayata da sıkıntı verircesine faaliyetlerini sürdüren esnaflarımız var. Onlara da bu durumu ifade ettik, onlar için de şehrin dışında faaliyetlerini sürdürmelerinin doğru olacağını söyledik. Çünkü çok ciddi şikayetler alıyoruz.” dedi.

Haber, Ş. ÇAKIR