Düzce Küçük Sanayi Sitesi (KSS) Yapı Kooperatifi Olağan Genel Kurulu yapıldı. Gençlik Merkezi'nde gerçekleştirilen genel kurula Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, TSO Meclis Başkanı Nusret Özsoy, Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Mustafa Kayıkçı ve site üyeleri katıldı.



DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı’nın divan başkanlığı yaptığı toplantıda ilk olarak denetleme raporları okundu. Okunduktan sonra oylamaya sunulan denetleme raporları ile ilgili bazı site üyeleri hiçbir şey anlamadıklarını söyleyerek bir daha oylamaya sunulmasını talep etti.



Ara sıra seslerinin yükseldiği genel kurulda bir site üyesi söz alarak, dükkanların yüzde 40'nın satıldığını bunun hukuki olmadığını savundu.

Kooperatif üyesi, "Bu dükkanları 'tapuyla kendi mülkümüz gibi' alacağız diye bir şey yok. Biz sadece kooperatif üyesiyiz. Bizim sadece kullanım hakkımız vardır. Bunların yüzde 40'ı satılmış. Burada aksaklık var. Hukuki zeminde uygun değil. Ben muhalif değilim. Sadece eksiklik neyse giderilmesi gerektiğini düşünüyorum" şeklinde konuşarak tüzükte bir eksiklik varsa bunun burada düzeltilmesini istedi.

Kooperatif üyesinin tepkisinin ardından söz olan Kooperatifin Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Bakan, her şeyin yasaya uygun yürüdüğünü ancak bilgi sahibi olunmadan konuşma yapıldığını savunarak tepki gösterdi.



Bakan, "Biz her sene genel kurul yapıyor, orada anlatıyoruz. Bizi geçtiğimiz yıllarda da gelip denetlediler. Bir şey konuşurken bilerek konuşmak daha iyi olur. Bizim tüzüğümüz belli. Burada hukukçularımız da var. Elimizdeki tüzüğü biz belirledik. Orada kiraya verilmez falan diyor o ayrı. Şuanda tüm mallar kooperatife aittir. Devletten aldığımız kredi çerçevesinde ipotek altındadır. İpoteğin kaldırıldığı yerlerde direk tapu verdiklerimiz de var. Herkesin tapusu belli olacak. Ama bazı şartlar var. Onları da denetleme rapoarlarında belirttik. Biraz sabrederseniz her şeyi göreceksiniz. Burada her şeyi konuşmaya açığız. Toplumu tedirgin edecek sözlerden kaçınalım" ifadelerini kullandı.

Soru cevap şeklinde süren toplantıda 21 kişiye tapuları verildi. 450 üyenin tapularının hazır olduğu ilerleyen günlerde isteyen üyelere tapuların dağıtacağı bildirildi. 1992 yılından bu yana başkanlık görevini yürüten Mehmet Bakan tek aday olarak girdiği genel kurulda güven tazeledi.

Yönetim kurulu üyeliğine Mehmet Mutlu, İlyas Öz, Fethi Saraç, Ömer Soyer, Bilal Türkan,Cevat Otlu, İlhan Yıldır ve Nihat Çarıkçı, denetle kurulu üyeliğine ise Metin Topal, Kemal Turan, Yılmaz Eser seçildi.

Haber: S. KAŞKIR