Küçük Sanayi Sitesi mali Genel Kurulu bugün Gençlik Merkezi’nde yapıldı. Biraz gergin geçen mali genel kurula DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı divan başkanlığı yaptı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başlayan genel kurulda ilk olarak denetçi raporları ve yönetim kurulu faaliyet raporu okundu ve kabul edildi.

Daha sonra hesap raporunun okunmasına geçildi. Yönetim Kurulu Başkan Mehmet Bakan hesap raporunu okudu ve üyelerden Muammer Ceylan rapora itiraz etti ve üyelerden alacakların ne kadar olduğunu ve neden tahsil edilmediğini sordu.

Bunun üzerine tekrar kürsüye gelen Mehmet Bakan borçların tahsil edildiğini edilemeyenlerin ise usulünce üyelikten çıkarıldığını açıkladı. Hesap raporunun kabul oylaması yapıldı ve birkaç üye kabul edilmemesi yönünde oy kullandı. Bunun ardından kürsüye bir kez daha çıkan Mehmet Bakan, oylamada ret cevabı verenlerin gerekçelerini açıklamasını istedi. Gerekli açıklamalar yapıldı ve bir kez daha oylama yapıldı.

Yine oylamada kabul etmeyenler oldu ve Mehmet Bakan bir kez daha kürsüye geldi ve hesap raporunda merak edilen konuları tekrar açıkladı. 3. Oylamanın ardından hesap raporu kabul edildi.
Tartışmaların bitmesinin ardından yeniden gündeme geçildi ve gelecek dönemin tahmini bütçesi görüşüldü. Gündemdeki diğer maddelerin görüşülmesinin ardından mali genel kurul sona erdi.

Haber; R. BAL