Yapılan Organize Sanayi Bölgeleri'nin ardından özellikle küçük sanayiciler için yapımına başlanan Düzce Küçük Sanayi Sitesi'nde çalışmalar devam ediyor.

Çalışmalar hakkında kooperatif üyeleriyle bir araya gelerek açıklamalarda bulunan Düzce Küçük Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Bakan, “ Uzun süren aksaklıklar neticesiyle geciken inşaatımızda her geçen gün olumlu gelişmeler devam etmektedir. İlgili bakanlıkla ve diğer resmi kurumlarla yapılan görüşmeler neticesinde çalışmalarımıza daha bir hız gelmiş buna bağlı olarak yaklaşık 180 üyemiz işyerlerine yerleşmiş imalat ve çalışmalarına devam etmektedirler. Bu da şimdilik 500-600 kişiye istihdam sağlamaktadır. Bilindiği üzere sitemize doğalgaz, elektrik ve su gelmiş abonelik çalışmaları başlatılmıştır. Ayrıca Telekom ile sözleşme yapılarak telefon işi de halledilmiştir. Alt yapıdaki bazı noksanlıklar ekonomik darlık nedeniyle biraz yavaş yürümektedir.” ifadelerini kullandı.

Üyelerin ödemeleri aksatmaları konusuna da değinen Bakan, “Maalesef şu veya bu nedenle üyelerimiz ödemeleri aksatmaktadır. Belli bir kanunla yönetilen kooperatifimiz bu durumda istemeyerekte olsa ihraç işlemi başlatmak zorunda kalmaktadır. Böyle bir durumla karşı karşıya kalmamak için üyelerimizin ödemelerinde biraz daha hassasiyet göstermeleri gerekmektedir. Paradan başka sorunu olmayan sitemizin tamamıyla bitmesi için bu çok önemlidir.” şeklinde konuştu.