Kurulduğu günden itibaren başarılı çalışmalara imza atan Kızılay Kadın Gönüllüleri dün akşam biaraya geldi. Programa Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali, Belediye Başkanı İsmail Bayram, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda Kızılay üyesi katıldı.

“Kızılay çalışmalarıyla her şeyi gösteriyor.”

Programda açıklamalarda bulunan Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükalı, Kızılay Kadın Gönüllüleri'nin yaptığı çalışmalara değindi. Küçükali, “Başta Kızılay Kadın Gönüllüleri İl Başkanı Nuran Taşkın olmak üzere tüm Kızılay üyeleri başarılı çalışmalar yapmaya çalışmaktadır. Ben Kızılay'ın çalışmalarını bir hikayeyle anlatacağım. Deniz canlısı olan balina, hayatta kalmak için her 7 dakika da bir su yüzüne çıkmak zorundadır. Eğer çıkmazsa yaşayamaz. Balinalar hamsileri toplu halde yutarak besin ihtiyacını karşılar. Bir gün hamsiler nesilleri azalmaya başlayınca bir çare ararlar. Biraraya gelerek 5 ton gibi bir yük oluştururlar ve balinanın sırtına çıkarlar. Balina da su yüzüne çıkmak ister ama yük fazla olunca başaramaz ve denizde boğulur. Bu örnek, yapılan küçük çalışmaların bile ne kadar önemli olduğunu ortaya çıkarmaktadır. Biz de bu anlayışla hareket ediyoruz.” şeklinde konuştu.

“Kızılay önemli bir kuruluştur.”

Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram da yaptığı konuşmada “Kızılay gerçekten önemli bir kuruluştur. Yaptığı çalışmalarla her zaman insanların destekçisi olmaya çalışan bir kuruluştur. Bu nedenle bütün Kızılay yetkililerine yaptığı başarılı çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

“Yoksulluk bir türlü bitmiyor.”

Dünya da yaşanan yoksulluk sorununa değinen Kızılay Kadın Gönüllüleri İl Başkanı Nuran Taşkın ise “Yoksulluk bir türlü bitmiyor. Bu konuda biz de yaptığımız çalışmalarla elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Kadın Gönüllüleri olarak bu yola baş koyduk. 15 arkadaşımızla birlikte başarılı çalışmalara imza attık ve atmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Düzenlenen program müzik ve karşılıklı sohbet şeklinde sona erdi.