Başkan Keleş'in seçim döneminde vaad ettiği büyük projelerden olan Melen Su Projesi, hayata geçmeyi beklediği zaman içerisinde önemli bir değişime uğrayarak, tema parka dönüştü. Melen Su Park-1 olarak şehrin göbeğinden geçen Asar Deresi bölgesinin ıslahını kapsayan proje, Melen Su Park-2 olarak ise anadolu ve dünya medeniyetlerini yansıtan Tema Park halini aldı. İşte uzun süredir vaadden gerçeğe dönüşmesi beklenen ve geçtiğimiz aylarda 1. etabı için zemin etütleri yapılan  yatırımla ilgili Düzce Belediyesi, projeyi hayata geçirecek firma ile imzaların atıldığını duyurdu.

"60 MİLYON TL'LİK BÜTÇE BU İŞ İÇİN AYRILDI"

Şehrin batı sınırlarını oluşturan Melen Çayı’nın çevresinde 194 dönümlük araziye kurulacak Melen Su Tema Park Projesi için geçtiğimiz aylarda Öncü mikrofonlarına açıklamalarda bulunan Başkan Keleş, "Melensu Park Projesi'nin 1. ve 2. etabın projesi bitti. 2. etabın projesi bir Temalı Park’a dönüştürüldü. 1. etabı için 40 milyon TL kredi sağlandı. İhalesi yapılmak üzeredir. 60 milyon TL'lik bütçe bu iş için ayrılmış durumdadır. Melensu Park Projesi'nin 2. etabı olağanüstü bir projedir. Türkiye’de bir örneği Ankara’da var. Proje için küçültülmüş Disneyland denilebilir. 7-8 modülden farklı temalardan oluşuyor. Projede, eğlence, kültür sanat ve eğitim olacak. Projeyi önümüzdeki yıl yaz aylarında bitireceğiz.” şeklinde konuşmuştu.

MELEN 'E YAPAY ADA

Öte yandan bölgede tek olma özelliği taşıdığı belirtilen Melen Su Tema Park Projesi'nin hayata geçmesiyle birlikte Melen Çayı üzerine yapay bir ada inşa edileceği de kaydedildi.

Haber; C. ÜSTÜNER