Düzce’nin önemli sivil toplum kuruluşlarından biri olan Düzce Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri yaklaşıyor. Daha önce 2012 yılının Ekim-Kasım aylarında yapılacağı açıklanan seçimlerin uygulamaya konulacak yeni bir sistem nedeniyle 2013 yılının ilk aylarında yapılması planlanırken seçimlere yaklaşık 8 ay gibi bir süre kala odada yoğun kulis faaliyetleri de başladı.
TSO’nun yeni başkanının kim olacağına dair ortaya atılan isimler kulislerde şimdiden hararetlenmelere yol açtı.
Büyük Aday Olamıyor
TSO Başkanı Metin Büyük mevzuat gereği yeniden aday olmayacak. İki dönemdir yürüttüğü Ticaret ve Sanayi Odası başkanlığını önümüzdeki seçimde bırakacak olan Büyük, seçimlere ilişkin son açıklamasında “İki dönem üst üste başkanlık yaptık. Yaklaşık 7 yıldır bu koltuğu işgal ediyorum. Önümüzdeki seçimlerde aday olmayacağı kendi meclisimde ifade etmiştim. Yasal olarak da başkan olma şansım yok.” demişti.

Büyük’ün tekrar başkan olamayacağı seçimlerde önemli iş adamlarının adaylık için kulislerde adı geçiyor. Öte yandan Düzce’nin vergi rekortmeni iş adamlarının şimdiden birlikte hareket edecekleri ekipler oluşturdukları da edinilen bilgiler arasında.

Haber; S. KAŞKIR