31 Mart yerel seçimlerinde Düzce İGM aday adaylığı için ilçelerde de hareketlilikler başladı. Akçakoca’da bazı isimler şimdiden kulis faaliyetlerine başlamış durumda.

AYFER YILMAZ – İGM BAŞKANI
AK Parti'nin kuruluşundan itibaren İlçe Kadın kolları Başkanlığının yanı sıra, parti yönetiminde farklı kademelerde görev alan Ayfer Yılmaz, 2014 yerel seçimlerinde İGM üyesi seçildi.
İGM'de başarılı bir dönem geçiren Yılmaz, milletvekili aday adayı olmak için istifa eden İGM Başkanı Dursun Çakır'dan boşalan başkanlık görevine seçildi. Görevini makamda oturmak yerine çalışma sahalarında geçiren Yılmaz'ın 2019 yerel seçimlerinde yeniden İGM üyesi olarak seçilmek ve başkanlık görevine devam etmek istediği biliniyor.

YAŞAR HOŞBAŞ
AK Parti'nin son yıllarda gerçekleştirdiği ilçe kongrelerinde birçok ismin değişmesine rağmen yönetim kurulu üyeliği koltuğunu koruyan gedikli siyasetçi Yaşar Hoşbaş'ın da bir dönem İGM üyeliği yapmak istediği gelen bilgiler arasında.
Ak Parti'nin Akçakoca’daki olmazsa olmazlarından biri olan Hoşbaş'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yoğun olan bağlılığı herkes tarafından biliniyor. Kendi ürettiği bal, kaymak ve çeşitli Akçakoca ürünlerini özel olarak hazırlayıp Erdoğan'a gönderen Hoşbaş’ın İGM üyeliği için Akçakoca ve Düzce'de kulis çalışması yaptığı öğrenildi.
 
SERDAR ÖZCAN- AK PARTİ İLÇE GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI
Seçim dönemlerinde AK Parti'nin gençlik kolları çalışmalarının başında yer alan ve çok sayıda gençle birlikte gece - gündüz demeden yoğun bir tempoyla çalışan Gençlik Kolları Başkanı Serdar Özcan’ın da ismi İGM aday adayları arasında geçiyor. Özcan'ın aday adaylığı müracaatında bulunacağı öğrenildi.
 
MUSTAFA KALAYCI
Beyören ve Balatlı köylerinde düzenlenen geleneksel güreş müsabakalarında cazgırlık yapan ve okuduğu birbirinden güzel manilerle 7'den 70'e herkesin takdirini kazanan Mustafa Kalaycı, 2014 yerel seçimlerinde Ak Parti tarafından 3. sıradan İGM adayı gösterilmişti.
İki adayın İGM üyeliği kazandığı o seçimlerde 3. sıradan gösterildiği için seçilemeyerek yedek üye olabilen Kalaycı, Dursun Çakır’ın istifa etmesiyle İGM asil üyeliğine yükselmişti. Asil üye olduğu günden itibaren köylerde yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen ve  her türlü projeyi yakından takip eden Mustafa Kalaycı'nın bu işi çok sevdiği ve devam etmek istediği biliniyor.
Kalaycı'nın da İGM üyeliği için bir kez daha aday adaylığı müracaatında bulunacağı gelen bilgiler arasında.


HABER: S. Şen