Bu yılki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında ilkler yaşanıyor. Cumhuriyetin kuruluşunun  92. yıldönümü dolayısıyla gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde 81 ilden gelen vatandaşlara yönelik resepsiyon verildi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gelenek haline getirilmesi planlanan vatandaşa Cumhuriyet Resepsiyonu'na her ilden 10 vatandaş davet edildi. Resepsiyonda Düzce'den ise 2 esnaf, bir şoför, bir emekli ve bir işçi olmak üzere toplam 5 misafir ağırlandı. Esnaflar Cezmi Kanbur ve İbrahim Gezer, emekli Hüseyin Yıldırım, şoför İlhan Çakmak ve işçi Feyzi Sakal Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın davetlisi olarak Ankara Beştepe'de bulunan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki resepsiyona katıldı.

Bir ilk olma özelliği taşıyan vatandaşlara Cumhuriyet Resepsiyonu'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasına "Milletin evine hoş geldiniz" diyerek başladı. Erdoğan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajında ise şu ifadelere yer verdi: "Bugün, millet olarak istiklalimiz ve istikbalimiz için verdiğimiz son büyük mücadele olan Kurtuluş Savaşımızı zafere ulaştırmamızın ardından ilan ettiğimiz Cumhuriyetimizin 92’nci kuruluş yıldönümüdür. 81 ilimizde ve dünyanın dört bir yanında yaşayan tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramını kutluyorum. 29 Ekim 1923’te ilan ettiğimiz Cumhuriyetimizin 92’nci kuruluş yıldönümü coşkusunu, millet olarak hep birlikte paylaşıyoruz. Cumhuriyetimizin 92 yıllık tarihi, milletimizin en zor şartlarda nasıl yeniden ayağa kalkabileceğini gösteren, geleceğimiz için bize umut veren, attığımız her adımda ders almamız gereken bir dönemdir. 600 yıllık bir cihan devletinin enkazı üzerinde yükselen genç Cumhuriyetimizi, Aziz Atatürk’ün veciz bir şekilde ifade ettiği “muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarma” mücadelesini, ilk günkü heyecanla, azimle ve şevkle sürdürüyoruz. Bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti, sadece kendi vatandaşlarının değil, aynı zamanda bölgemizdeki ve dünyadaki tüm mağdurların, mazlumların, soydaş ve kardeş toplulukların da umut kaynağıdır."

Haber;C.ÜSTÜNER