1995 yılında temeli atılan ve 20 yıl bu vaziyette kalan Düzce Belediyesi Kültür Merkezi, eski Belediye Başkanı İsmail Bayram döneminde başlayan girişimciler ve sonraki dönemlerde hızlanan çalışmalar neticesinde 2016 yılının kasım ayında kapılarını hizmete açtı.3 yıldır yüzlerce etkinliğe ev sahipliği yapan merkezde şu günlerde hummalı bir çalışma var.


Kültür merkezine çıkan merdivenler kademeli olarak yıkılırken, bir yandan da yapım işlemi sürüyor.Edinilen bilgilere göre; meydana gelen çatlaklar ve yağmurlu havalarda yaşanan olumsuzluklar nedeniyle merdivenlerin sil baştan yapılması kararlaştırıldı. Henüz yeni bir yapı olan merkezde başlayan bakım ve onarım çalışmalarının ileriki günlerde birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak olması nedeniyle hızla bitirileceği öğrenildi.

Kültür Merkezi

Öte yandan Şıralık Mahallesi'nde 20 dönüm alan içinde 6 bin 745 metrekare kapalı alana sahip Düzce Belediyesi Kültür Merkezi'nin içerisinde opera, tiyatro, konferans gibi etkinlikler için kullanılan 415 kişilik büyük salon, 136 kişilik küçük salon, 290 metrekare sergi salonu, atölye alanları, okuma salonları ve ofisler bulunuyor.
HABER:C.ÜSTÜNER