Kutlama programı saat 12.00’da Düzce Ülkü Ocakları Başkanı Fatih Gülaçtı, Düzce Üniversitesi Kültür Topluluğu Başkanı Muhammet Çetin ve topluluğa üye üniversite öğrencilerinin katılımıyla yapıldı. Sloganlarla başlayan kutlama programında tarihte kurulan eski Türk Devletlerinin flamaları açıldı. Büyük Türk bayrağının açılarak saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.



Düzce Üniversitesi Kültür Topluluğu Başkanı Muhammet Çetin burada yaptığı açıklamada, Nevruz’un Ergenekon Destanıyla birlikte Türklerin yeniden tarih sahnesine çıkışını simgelediğini ifade etti.

Önümüzdeki 1000 yılda bu coğrafyadayız
Nevruz’un anlamına değinen Çetin, Türk milletinin bir mensubu olmaktan gurur duyduklarını ifade ederek, “Bu gurur bizlere tarihsel bir sorumluluk yüklemektedir. Bu sorumluluk dünden bugüne milletimizi tarih sahnesinden silmek isteyenleri mağlup etmek ve istediklerini onlara yaşatmamaktır. 1000 senedir Anadolu’da yaşayan bir millet vardır. O da Türki milletidir. İnanın ve iman edin önümüzdeki 1000 yılda bu coğrafyadayız.” dedi.

Türk milletinin son ferdi kalana kadar bağımsızlığımızı savunacağız
Türk milletini tarih sahnesinden silmek isteyen iç ve dış düşmanlara seslenen Çetin, “Toros Dağlarına bakın. Eğer orada bir Yörük çadırı görürseniz. O çadırda duman tütüyorsa Dünyada hiçbir güç bizi asla yenemez. Türk milletinin son ferdi kalana kadar bağımsızlığımızı savunacağız.” Şeklinde konuştu.

Çetin’in konuşmasının ardından Düzce Ülkü Ocakları Başkanı Fatih Gülaçtı, Nevruz ateşini yakarak ateşten atladı. Gülaçtı, Türklerin Ergenekon'dan çıkışını simgeleyen örste demir dövdü.





Kutlama öğrencilerin sırayla ateşten atlaması ve tulum eşliğinde horon oynamasıyla son buldu.