Doğu Avrupa Ekstrem ve Türkiye Enduro Şampiyonası’nın beşinci ayak yarışının startı bugün Kaynaşlı’da verildi. Türkiye Motosiklet Federasyonu, Düzce Valiliği, Kaynaşlı Kaymakamlığı ve Kaynaşlı Belediyesi’nin düzenliği yarışlara Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden sporcular katıldı.Yağışlı havaya rağmen başta yerel halk olmak üzere çok sayıda sporsever yarışları takip etti. Yağışla birlikte parkurların zorluk dercesi artarken kıyasıya mücadele ortaya nefes kesen görüntüler çıkardı.



Bin 450 metre uzunluğunda 14 rampadan oluşan Motokros ve bin 600 metred 20 figürden oluşan Ekstrem test etapları ilk kez Kaynaşlı’da geçildi. Sporcular ayrıca ormanda 10 kilometre özel, 20 kilometrede ara etap olmak üzere 30 kilometre boyunca dğayla mücadele etti.

Kaynaşlı Belediye Başkanı Erol Bayraktar startı verilen yarışların yapıldığı parkurun hazırlanışına yönelik düşüncelerini ifade etti. “Biz bu yarışları aldığımızda bir ay bir hafta kadar zamanımız vardı. Bizden parkura 480 kamyon hafriyat dökmemiz istendi. Biz buraya 2 bin 200 kamon hafriyat döktük. Biz bunu valiliğimiz, kaymakamlığımız ve tüm ilçe belediyelerimizle ortaklaşa yaptık. Bu organizasyon sadece Kaynaşlı’nın değil ülkenin tanıtımına katkı sağlayacak. Olumsuz hava koşullarına rağmen yarış severlerin ilgisi üst düzeyde. “

Bayraktar, parkurda yapılacak diğer organizasyonlarla ilgili olarak ise şöyle konuştu: “22 Kasım’da burada bir Türkiye Şampiyonası düzenlenecek. Önümüzdeki yıl içinde 3 tane Avrupa Şampiyonası sözü aldık. Alanımız her zaman hizmet verecek.
Kaynaşlı Motor Sporları Merkezi’nde iki adet parkurda endurocular kupa için zorlu mücadelelerden geçtiler.


Bugün iki tur koşulacak olan yarışlar Pazar günü ise 3 tur koşulacak ve ardından seyirci etabı ve ödül töreniyle organizasyon sona erecek.

Haber:Y.SEVER