Kur'an-ı Kerim'de "Bin aydan daha hayırlı" olduğu bildirilen Kadir Gecesi, ramazanın 27. gecesinde, bugün idrak edilecek. İslam'da, Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı Kadir Gecesi, "Sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği kutlu gece" kabul ediliyor. Ayrıca Kur'an-ı Kerim'de adı geçen tek gece olarak yer alıyor.

Kur'an-ı Kerim'de Kadir Suresi'nde bu gece şöyle anlatılıyor:

"Şüphesiz, biz onu (Kur'an'ı) Kadir Gecesi'nde indirdik. Kadir Gecesi'nin ne olduğunu sen ne bileceksin. Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede, Rablerinin izniyle her türlü iş için iner de iner. O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir."

Koronavirüs tedbirleri kapsamında camilerdeki toplu ibadet ve faaliyetlere ara verilmesi nedeniyle Müslümanlar, Kadir Gecesi'ni evlerinde ibadet ve dua ederek geçirecek.

Rektörlük’ten Kadir Gecesi mesajı

Düzce Üniversitesi Rektörlüğü, Kadir Gecesi dolayısıyla yayımladığı mesajda şu görüşlere yer verdi:

İslam aleminin kılavuzu kutsal kitabimiz Kuran-ı Kerim’in indiği ve bin aydan daha hayırlı olan Ramazan ayının en değerli gecesi olan Kadir Gecesi’ne ulaşmanın mutluluğunu yaşamaktayız.

Kadir Gecesi, kutsal kitabımız olan Kur-an’ı Kerim’in, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammet’e (S.A.V.) vahiy yoluyla indirilmeye başlandığı, sema kapılarının açıldığı, duaların kabul edildiği mübarek bir gecedir. Bin aydan daha hayırlı olan bu gecede, Yüce Allah (C.C.) “Melekler ve ruh (Cebrail), Rablerinin izniyle her türlü iş için iner de iner. O gece, tan yeri ağarıncaya kadar bir esenliktir.” (Kadir: 97/1-5) ayetiyle kullarına seslenmektedir.

Düzce Üniversitesi olarak; milletimizin ve İslam aleminin Kadir Gecesi’nin hayırlara vesile olmasını diler, milletimizin birlik ve beraberliğini güçlendirmesini, tüm insanlığa barış, huzur ve sağlık getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ederiz.