Düzce'de kurallara aykırı şekilde bırakılan araçlar yüzünden şikayetlerin ardı arkası kesilmezken, bugün vatandaş kamerasına takılan fotoğraflar, "Kural uygulayıcıları kurallardan muaf mı?" sorusunu sorgulamaya açtı.

Nusrettin Mahallesi Bolu Caddesi üzerinde ikinci sıraya, yaya geçitlerine ya da kaldırımlara park eden sürücülere ceza kesen polislerin, ekip aracını yasak olmasına karşılık ikinci sırada bırakıp bir mekanda oturması vatandaş kamerasına takıldı. Öncü Whatsapp İhbar Hattı (0 542 767 18 81)'na çektiği fotoğrafları gönderen cadde üzerinde faaliyet gösteren bir esnaf, şu ifadeleri kullandı:

"Trafik polisleri dükkan önlerine mal indirip boşaltırken durmamıza izin vermeyip bize ceza kesiyor. Kendileri ise araçlarını ikinci şeride bırakıp çay, çorba içiyor ve oturuyor. Böyle mi adalet oluyor? Vatandaş ekmek parası kazanmak için dükkan önlerine mal indirip bildirirken hemen ceza kesiyorlar. Ben de şuan o ceza yiyenlerdenim. Az önce mal boşalttım, izah ettim dinlemeyip benim aracımın fotoğrafımı çektiler. Kendileri de araçlarını karşıya park edip oturmaya başladılar. Adalet bu mu? Sizden ricam lütfen bunun gibi olayları gündeme getirdi. Böyle memurlara müsaade edilmesin."