Kararda ilimiz genelinde halı saha spor tesislerinin Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan Salgın Yönetim ve Çalışma Rehberindeki esaslar ve aşağıda belirtilen kurallar çerçevesinde faaliyetlere devam edebileceği belirtti.

Buna göre halı sahalara girerken ateşi ölçülen müşteriler içeriye maskeyle girecek ve maç haricinde maskeyi çıkarmak yasak olacak. Antrenman ve maç haricindeyse müşteriler arasında 2 metre sosyal mesafe korunacak. Soyunma odaları kapalı tutulacak ve çalışanlarla birlikte tesise giren her müşterinin HES kodu alması zorunlu olacak.  Randevu ile çalışacak olan halısahalara seyirci ve yaşlıların kronik hastalığı olan vatandaşların girişi yasak olacak.

Kararla birlikte, maç esnasında sırasında ellerin yüze değdirilmemesi ile Maç sırasında ve sonrasında kucaklaşma/sarılma vb. yakın temasta bulunulması da yasaklandı. Herhangi bir olumsuz durumda iletişimin kolaylaştırılması için ise müşterilerin giriş/çıkış saatlerinin kaydedilmesi ve en az 14 gün süreyle bu kayıtların saklanması gerekecek.

DÜZENLİ TEMİZLENECEK

İşletme sahipleri, işletmelerinin açık ve kapalı alanlarının düzenli temizlenmesinden sorumlu olacak. Yazar kasa, bilgisayar klavyeleri, telefon ve diğer cihaz yüzeylerinin %70’lik alkolle silinerek dezenfekte edilecek. Futbol toplarının her maç bitiminde %70’lik alkolle silinerek dezenfeksiyonu sağlanacak. Temizlik sırasında ise nemli silme-paspaslamanın tercih edilecek, toz kaldıran süpürgelerden kaçınılacak

KURALLARA UYMAYANLARA CEZA

Kurallara uymayanlara  Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282. maddesi gereğince 3.150,00 TL,Kabahatler Kanunu’nun 32. maddesi gereğince 392,00 TL, idari para cezası uygulanacak.