Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma bölge yarışması bugün Cedidiye Camii’nde yapıldı. Kırıkkale, Çankırı, Karabük, Bolu, Zonguldak, Kastamonu, Düzce, Ankara, Kastamonu, Bartın illerinde yapılan yarışmalarda birinci olanlar bugün Cedidiye Camii’nde böğe birincisi olabilmek için kıyasıya yarıştı.
Yarışmada birinci Düzce Din görevlisi Hikmet Akça, ikinci Ankara Din görevlisi Resul Bozkurt, üçüncü Eskişehir din görevlisi Ferhat Kar oldu. Kur’an-ı Kerim’den surelerin okunduğu yarışmada din görevliler en iyi şekilde okuyabilmek ve jüriden tam not alabilmek için kıyasıya yarıştı.

Vatandaşlar da hem Kur’an dinlemek hem de yarışmayı izlemek için Cedidiye Camii’ni doldurdu. Yarışmanın jüri başkanlığını Düzce Müftü Vekili Ahmet Büyükgül yaparken jüri üyeliğini emekli öğretmenler Mehmet Sönmezoğlu, Fahri Yılmaz, Kaynaşlı İlçe Müftüsü Yavuz Karabayır ve Anadolu İmamhatip Lisesi Öğretmeni Muhsin Dinçer yaptı.

Yarışmada birinciye tam, ikinciye yarım üçüncüye çeyrek altın hediye edildi. Ayrıca yarışmaya katılan bütün din görevlilerine çeşitli hediyeler takdim edildi.

Yarışmada birinci olan Düzce din görevlisi Hikmet Akça Camiler ve din göreliler haftasında yapılacak olan Türkiye finalinde Düzce2yi temsil etmeye de hak kazandı.

Haber; R. BAL