Düzce İl Müftülüğü tarafından kutlu doğum haftası münasebetiyle düzenlenen etkinlikler yoğun bir şekilde devam ediyor.
18 Temmuz Spor salonunda organize edilen Peygamberimiz ve Kuran'ı Kerim konulu konferansa halk tarafından büyük ilgi gösterildi.
İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, Turizm Müdürü Özcan Budak ve yüzlerce vatandaş katıldı.
Konferansa konuşmacı olarak katılan Mehmet Emin Ay,a İl Müftüsü Gül takdim etti. Prof. Dr. Mehmet Emin Ay Kuran,ı Kerim,in faziletleri ve Peygamberimizin insanlığından örnekler verdi ve hem efendimizi hemde Kuranı anlamak için mutlaka okumak ve araştırmak gerektiğinin altını çizdi. Konferansın ardından İl Müftülüğü Türk Tasavvuf Musikisi korosu tarafından ilahiler söylendi. Ardından yoğun istek üzerine Murat Bakırkaya Mehmet Emin Ay'ı yanına davet etti ve Kuran'ı Kerim ve kaside okudu. Diğer yandan yine Kutlu Doğum haftası nedeniyle Merkez Cedediye Camii'nde Cumartesi günü öğle namazından sonra ikindi namazına kadar Kuran'ı Kerim okundu, dualar yapıldı. Adına uygun bir şekilde yoğun bir katılımla devam eden Kutlu Doğum haftası etkinliklerine halkın geçtiğimiz yıllara göre bu yılki programlara daha büyük ilgi gösterdiği dikkat çekiyor.