Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü Kurban Bayramı mesajında “Manevi bir coşkuyla idrak ettiğimiz Kurban Bayramı’nın milletimiz ve tüm İslam âleminin esenliğine, barışına ve dirliğine vesile olmasını diliyorum. Her zaman olduğu gibi bu bayramda da en büyük temennimiz; huzurumuzun, kardeşliğimizin ve bereketimizin daim olmasıdır.

Türkiye, yakın çevresinde yaşanan bütün olumsuzluklara, çatışmalara ve kaosa rağmen, toplumsal barışını ve güvenliğini korumakta ve pekiştirmektedir. Türkiye’miz engin tarihi tecrübesi, dinamik nüfusu ve her alanda iyi yetişmiş insan kaynağıyla göz doldurmaktadır. Siyasi, sosyal ve ekonomik istikrarımız devam etmektedir.

Türkiye bugün dünya standartlarında küresel rekabet gücü olan güçlü sektörlere sahiptir. Hem devletimiz hem de iş dünyamız; her alandaki sektörel birikim ve tecrübeyle 2023 hedeflerine kilitlenmiştir. Hükümetimiz ve Bakanlığımız; bilimi ve teknolojiyi sanayi üretiminin odağına koymak için sayısız projeyi, teşvik sitemini, desteği, yasal düzenlemeleri hayata geçirmeye devam etmektedir. İleri sanayi ülkesi Türkiye, bilim merkezi Türkiye ve teknoloji üssü Türkiye hedefleri artık bizim için hayal olmaktan çıkmıştır. Bu hedeflere ulaşmak için bütün gücümüzle çalışıyoruz. Kurban Bayramı’nın; milletimizin büyük Türkiye hedefine doğru geri dönülmez yürüyüşüne vesile olmasını diliyor, bütün vatandaşlarımıza sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

Her türlü tedbir alındı
Düzce Valisi Zülkif Dağlı yayımladığı Kurban Bayramı mesajında sevgi, saygı ve kardeşlik duygularını pekiştiren, yardımlaşma ve dayanışmanın yoğun olarak yaşandığı Kurban Bayramına erişmenin, sevincini ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Bayramların milli birlik ve beraberliği pekiştirmek, kardeşlik ahdini yenilemek, vefa ve dostlukları göstermek için önemli bir fırsat olduğunu ifade eden Dağlı, “Sosyal hayatımızda müstesna bir yere sahip olan bayramlar; iyilik ve güzelliklerin harmanlandığı, sevgi ve hoşgörü ikliminde dargınlık ve kırgınlıkların unutulduğu, mutlulukların paylaşıldığı, dostluk ve kardeşlik duygularının güçlendiği müstesna günlerdir. Yaşamımızı zenginleştiren ve renklendiren bayramları, kardeşlik ve dayanışma iklimini daha da güçlendirmek, küslükleri ortadan kaldırmak, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek için önemli birer fırsat olarak değerlendirmeliyiz. Bu özel günlerde, başta aile büyüklerimiz ve yakınlarımız olmak üzere, ihtiyaç sahiplerini ve kimsesizleri, öksüz ve yetim çocukları, yaşlı ve hastaları, şehit yakınlarını ve gazilerimizi ziyaret ederek ilgi ve şefkatimizi hissettirmek, bayram sevincini ve coşkusunu onlarla paylaşmak en önemli sorumluluğumuzdur. Sıla-i rahim yapalım. Bu bayram vesilesiyle, şehitlerimize bir kez daha, Allah'tan rahmet diliyorum.”

Vatandaşların bayramı huzur içinde geçirmeleri için başta güvenlik, trafik, sağlık ve gıda kontrol hizmetleri olmak üzere gerekli her türlü tedbir alındığını kaydeden Vali Dağlı, “Bayram sevincinin hüzne dönüşmemesi için araç kullanacak vatandaşlarımızın trafikte dikkatli olup kurallara uymaları hususunu özellikle hatırlatmak istiyorum. Sevinci hüzne, acıya dönüştürmeyelim. Bu duygu ve düşüncelerle, değerli halkımızın ve tüm mesai arkadaşlarımın Mübarek Kurban Bayramını can-ı gönülden tebrik ediyorum. Bayramın ülkemize, İslam alemine ve insanlığa huzur, saadet ve selamet getirmesini diliyorum.”  diye ifade etti.

Kurban Bayramı saygı ve vefanın simgesi
Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar Kurban Bayramı’nın birlik ve beraberliği güçlendiren, dargınları barıştıran, hoşgörü, sevgi, saygı ve vefanın simgesi olduğunu belirtti. Düzce Üniversitesi olarak tüm Müslüman alemin bayramını kutlayan Çakar, “geleneklerimize ve değerlerimize daha sıkı bağlandığımız, güzellikleri ve iyilikleri yoğun olarak yaşandığımız bu mübarek günlerin tüm insanlığa barış, huzur, refah ve bereket getirmesini Yüce Allah'tan niyaz ederiz.” dedi.


Haber:Y.SEVER