Kurban Bayramı dolayısıyla Düzce protokolü tarafından bayram mesajları yayımlandı. Yayımlanan bayram mesajlarında birlik, beraberlik, dayanışma ve yardımlaşma duyguları ön plana çıkarken 15 Temmuz şehitleri de rahmetle anıldı.

Kurban Bayramı dolayısıyla yayımlanan bayram mesajları şu şekilde:

ÖZLÜ: İSLAM ALEMİNE HAYIRLAR GETİRSİN

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, yayımladığı bayram mesajında şunları kaydetti: “Düzceli hemşerilerimin mübarek kurban bayramını en içten dileklerimle kutluyorum. Bu bayramın milletimize, İslam Alemine ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum. 15 Temmuz'da hain FETÖ'nün darbe girişimine maruz kalan ülkemiz, milletin imanlı ve güçlü duruşu, cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın kararlı liderliği sayesinde dünyada eşine az rastlanır bir şekilde önlenmiştir. Türkiye, bugün iradesine sahip çıkan halkımız ile daha güçlü ve aydınlıktır. Her kesimden insanın ve görüşün yer aldığı Yenikapı ruhu ile milletimiz bu görüşünü tüm dünyaya beyan etmiştir. PKK ve DAEŞ gibi terör örgütleri de asla hedeflerine ulaşamayacak ve milletin bu güçlü iradesi karşısında yok olup gidecektir. Biz Türkiye'yi ihya etme sürecine ve hizmetlerimize kaldığımız yerden devam ediyoruz. Üretimi ve yatırımı daha da artıracağız. Daha çok iş ve aş için, refah için, halkımızın huzur ve güveni için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının en üst düzeyde yaşandığı bu mübarek günlerin kalp kırmadan gönülleri kazanarak idrak edilmesini diliyorum. Yaşlıları unutmadan, küçükleri sevindirerek hayırlı bir bayram geçirmenizi diliyorum. Hac görevini yerine getiren kardeşlerimin de ibadetlerinin kabul edilmesini cenabı Allah'tan niyaz ediyorum.”

TAŞKESEN: EL ELE; GÖNÜL GÖNÜLE VERELİM

Düzce'de kısa süre vekaleten görevde bulunan Vali Mustafa Taşkesen, Kurban Bayramı mesajında şu ifadelere yer verdi. Vali Taşkesen, "Muhtaç olana yardım elinin uzatıldığı, güzelliklerin ve iyiliklerin yoğun olarak yaşandığı, sevgi ve hoşgörü ikliminde dargınlık ve kırgınlıkların unutulduğu, mutlulukların paylaşıldığı, milli birlik ve beraberliğimizin güçlendiği, bir Kurban Bayramı'nı daha hep birlikte karşılamanın mutluluğu içindeyiz. Bayramları fırsat bilerek milletçe en fazla ihtiyaç duyduğumuz barış ve huzurun sağlanması, insanlarımız arasında sevginin, saygının ve hoşgörünün daha da artırılması için el ele, gönül gönüle verelim. Böylelikle yapamayacağımız iş, aşamayacağımız engel yoktur. Bu duygu ve düşüncelerle; tüm Düzce halkının, Kurban Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, daha nice bayramlara sevdiklerinizle birlikte ulaşmanızı diliyor, hürmet ve muhabbetlerimi sunuyorum" dedi.

KEŞİR: MUTLU BAYRAMLARA ERİŞMENİZİ TEMENNİ EDERİM

AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, “Kurban Bayramınızı tebrik eder, tüm İslam Alemine ve insanlığa barış, huzur, kardeşlik getirmesini diler, aileniz ve sevdiklerinizle birlikte nice mutlu bayramlara erişmenizi temenni ederim“ sözleriyle Düzcelilerin bayramını kutladı.

PROF. DR. NİGAR DEMİRCAN ÇAKAR: TÜM İNSANLIĞA BARIŞ, HUZUR, REFAH VE BEREKET GETİRSİN

Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar: "Dargınların barıştığı, gönüllerin fethedildiği, dilleri, ırkları ve kültürleri farklı olan milyonlarca insanın aynı manevi duygular etrafında birleştiği bir Kurban Bayramı’na daha kavuşmuş bulunmaktayız. İç ve dış mihrakların vatanımızı parçalamak için her türlü hain girişimi sergilediği ve ülke olarak zor dönemlerden geçtiğimiz bu günlerde milletimizin, geçmişte olduğu gibi birlik ve beraberlik duygularıyla gösterdiği azim ve kararlılık, bayram sevincimizi ve geleceğe dair umutlarımızı kat kat arttırmaktadır. Düzce Üniversitesi olarak aziz milletimizin ve İslam Aleminin Kurban Bayramı'nı kutlar, bu mübarek günlerin tüm insanlığa barış, huzur, refah ve bereket getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ederiz" sözlerini kaydetti.

KESKİN: BAYRAMLAR ÖNEMLİ FIRSATLARDIR

AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında “Bayramlar, kırılan kalplerin onarılması, yapılan hataların affedilmesi, hayatımızda daha çok barış, daha çok dayanışma ve kardeşlik duygusuna yer vermemiz gerektiği konusunda bir kez daha düşünmemiz için önemli fırsatlardır. Bayramların arttırdığı hoşgörü, yardımlaşma ve dayanışma duygularından yararlanarak bu kutlu günlerde birlik ve beraberliğimizi perçinlemeli, barış ve sevgi dolu günler geçirmek için elimizden geleni yapmalıyız. İslam coğrafyamızda ve ülkemizde kan akarken, analarımız ağlarken, Kurban Bayramının tüm gönülleri yumuşatması, şefkatin ve merhametin hüküm sürmesi en büyük dileğimdir. Öte yandan Bay-ram trafiğine çıkan tüm kardeşlerimden, tüm şoförlerimizden, kurallara riayet etmelerini ve hiçbir üzüntüye sebebiyet vermemelerini rica ediyorum. Bu vesileyle tüm vatandaşlarımızın en değerli anlarımızdan biri olan Kurban Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor ve şehrimize, ülkemize ve tüm dünyaya mutluluk getirmesini temenni ediyorum” ifadelerinde bulundu.

Haber; Ö. YILMAZ