Hayırseverler, vekaletle kurban kesimi için bağışlarını Türk Hava Kurumuna 600, Türkiye Diyanet Vakfına 550, Mehmetçik Vakfına 460 lira karşılığında yapabilecek. Diyanet İşleri Başkanlığının, Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla yürüttüğü ''Vekalet Yoluyla Kurban Organizasyonu'' başlatıldı. Bu şekilde kesilen kurbanlardan elde edilen etler, yurt içinde ve yurt dışında ihtiyaç sahibi yoksul vatandaşlar ile soydaş ve dindaşlara dağıtılacak.

Vakıf, kurban bedelini, organizasyona yurt içinden katılarak, kurbanını yurt içinde kestirmek isteyenler için 550, yurt dışında kestirmek isteyenler için ise 380 lira olarak belirledi.Vatandaşlar, kurban bedellerini en geç 3 Kasım mesai bitimine kadar Vakıfbank, Halkbank, Ziraat Bankası, PTT iş yerleri, Kuveyt Türk ve Bank Asya'nın bütün şubelerinde açtırılan ''Türkiye Diyanet Vakfı Kurban Hesabı''na yatırabilir. Bu banka şubelerinin bulunmadığı yerlerde ise hayırseverler, en yakın il veya ilçe müftülüklerine başvurabilir.

Öte yandan, Türk Kızılayı'nın Türkiye'de yapılması söz konusu kurban kesim kampanyasının henüz netlik kazanmadığı bildirildi.

-Türk Hava Kurumu-

Türk Hava Kurumu, vekaleten kurban kesimi hizmetini bu yıl da Et ve Balık Kurumu işbirliğiyle sürdürecek. Vekaletini THK'ya veren vatandaşlara ait kurbanların tamamı Et ve Balık Kurumu tesislerinde büyükbaş canlı hayvan ağırlığı ortalama 410 kilogram olacak şekilde kesilecek.
THK'ya vekalet vermek isteyenler için kurban bedeli ise 600 lira olarak belirlendi. Türk Hava Kurumuna bağışlar kredi kartı, faks ya da banka havalesiyle yapılabiliyor.

-Mehmetçik Vakfı-

Mehmetçik Vakfı, vekaleten kurban bağışı bedelini 460 lira, 250 dolar ve 185 avro olarak belirledi.
Hayırseverler, vekaletle kurban bağışını Ziraat Bankası Tandoğan, Türkiye Halk Bankası Meşrutiyet, Türkiye Vakıflar Bankası Hava Kuvvetleri, Akbank Nenehatun, Alternatifbank Siteler, Şekerbank Balgat, Türk Ekonomi Bankası Balgat, Türkiye Garanti Bankası Yenişehir, Türkiye İş Bankası Balgat, Yapı ve Kredi Bankası Balgat Çetin Emeç, Denizbank Balgat, Finansbank Necatibey ve ING Bank Çankaya şubelerindeki ortak hesap numaralarına (TL için 1996, dolar için 1997 ve avro için 1998) havale, EFT ve internet bankacılığı yoluyla yapabilir.

-İHH İnsani Yardım Vakfı-

İHH İnsani Yardım Vakfı, kurban organizasyonuna ''Bir Kurban Kadar Yakın'' sloganıyla başladı. Vekalet yoluyla Kurban kesimlerini gerçekleştiren İHH, bu yılki kurban bedelini de 350 lira olarak belirledi.Vakıf, hayırseverlerin desteğiyle Orta Doğu'dan Afrika'ya, Balkanlar'dan Uzakdoğu'ya, Orta Asya'dan Latin Amerika'ya kadar 94 ülke ve bölgede, Türkiye'de ise 60 farklı ilde yoksulun, kimsesizin ve yetimin yüzünü güldürecek.

-Kimse Yok mu Derneği-

Yurt içindeki ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere bağışlanan kurbanların tamamı gönüllülerle birlikte ihtiyaç sahiplerinin evlerine, yurt dışında kesilmek üzere bağışlanan kurbanlar ise neresi için bağışlanmışsa orada kesilerek yoksullara dağıtılacak.
dolar verecek.

Haber; H. İŞCAN