Kurban Bayramı’na az bir süre kala kurbanlık için kurulan hayvan pazarlarında da hareketlilik yaşanmaya başladı. Kurban fiyatları Düzce’de 700 ile 14 bin TL arasında değişirken İl Tarım Müdürlüğü de kurban alımı sırasında dikkat edilmesi gerekenler konusunda vatandaşları uyardı.

“Hayvan pazarımızda kontroller en sıkı şekilde yapılmaktadır”

Düzce’deki kurbanlık hayvan sayısı konusunda yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“ Kurban Bayramının yaklaşması nedeniyle, ilimize diğer illerden kurbanlık hayvan girişleri başlamış olup, bu kapsamda yaklaşık bin baş küçükbaş ve 3 bin 500 büyükbaş olmak üzere toplam 4 bin 500 baş hayvanın giriş yapacağı, ilimizdeki mevcut hayvanlarla birlikte ele alındığında ise yaklaşık olarak 2 bin 500 küçükbaş ve 10 bin büyükbaş hayvanın kurbanlık olarak değerlendirileceği tahmin edilmektedir. Bu bağlamda yoğunlaşacak olan hayvan hareketleri ve bu hareketlere bağlı olarak yaşanması muhtemel olumsuzlukların önüne geçebilmek amacı ile gerekli olan önlemler alınmış olup, işletmeler ve hayvan pazarımızda kontroller en sıkı şekilde yapılmaktadır.”

“Gerekli tüm tedbirler alınmıştır”

Kurban seçimi ve alımında dikkat edilecek konulara da değinen açıklama şu cümlelerle devam etti:
“Dini ölçülere uygun olması, sağlıklı, besili olması, gebe olmaması, kulaklarının küpeli olması büyükbaş hayvanların pasaportlarının bulunması, küçükbaş hayvanların nakil belgelerinin olması, Kurbanlık olarak seçilecek sığır ve mandalar 2 yaşını doldurmuş, koyun ve keçiler ise 1 yaşını doldurmuş olmasına dikkat edilmelidir. İl dışına çıkacak veya il dışından ilimize gelecek hayvanlar için, İl veya İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerinden Veteriner Sağlık Raporu alınması gerekmektedir. Aynı il içinde yapılacak büyükbaş hayvan nakillerinde Hayvan Pasaportunun, küçükbaş hayvan nakillerinde ise Nakil Belgesinin bulundurulması gerekmektedir. Bu bağlamda yetiştiricilerimizin ve personellerimizin Kurban Bayramını yakınları ve sevdikleriyle birlikte huzur ve güven içerisinde gönül rahatlığıyla geçirmesi için Valilik koordinasyonunda ilgili kurum ve kuruluşlarca gerekli tüm tedbirler alınmıştır.”

Haber: M. AYDIN