Her Kurban Bayramı'nda alıştığımız o bilindik görüntülerle karşılaşmamak için sıkı bir çalışma başlatıldı. Kurban Hizmetleri Komisyonu bayramda kurban kesmek isteyen vatandaşların kurbanlarını dini hükümlere bağlı olarak, sağlık şartlarına ve çevre temizliğine uygun olarak kesmeleri için bir takım tedbirler aldı.

 

Toplantıda Düzce’ye giriş ve çıkış yapan kurbanlık hayvanların denetlenmesinin devam edilmesine ve kurallara uyulmadığı takdirde gerekli yasal işlemlerin uygulanmasına karar verildi.

 

Bayram süresince Asar Suyu, Karaca Deresi ve Kalıcı Konutlar başta olmak üzere dere kenarlarına, sokaklara, parklara kurban atıklarının atılmasının önlenerek vatandaşın sıkıntı yaşamaması için çöp toplama hizmetlerinin daha sık ve özenle yerine getirilmesine, gerekli kurumlar tarafından sık sık denetim yapılmasına ve lüzum halinde Jandarma ve İl Emniyet Müdürlüğünden faydalanılması gerektiği bildirildi.

 

Satılan hayvanların sağlıklarının iyi, barındıkları yerin sağlık koşullarına uygun olması zorunluluğuna dikkat çekilen toplantıda hayvanların kesilmesi dini kuralların gerektirdiği koşullara göre hayvanı korkutmadan, en az acı verecek şekilde bir anda yapılması, hayvan kesiminin ehliyetli kişilerce yapılması sağlanması için uyarılarda bulunulması, hükümlere uymayanlara hayvan başı 876 TL idari para cezası uygulanması istendi.

 

Kurban hizmetlerinin Diyanet İşleri Başkanlığınca yürütülmesine bu hükümlere uymayan şahıslara hayvan başına 2 bin 195 TL idari para cezası uygulanacağı bildirildi.

Haber; S. KAŞKIR