İbadet maksadıyla kurban kesmek isteyen vatandaşların, kurbanlarını dini hükümlere, sağlık şartlarına ve çevre temizliğine uygun bir şekilde bizzat kesmelerine veya vekalet yoluyla kestirmelerine yardımcı olmak, kurban kesilecek yerleri belirlemek amacıyla Komisyon tarafından bir dizi karar alındı.

Valilik, İl Müftülüğü, Belediye, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, İl Tarım Müdürlüğü'nün katılımıyla kurulan İl Kurban Hizmetleri Komisyonu'nun aldığı kararlar doğrultusunda vatandaşlara bilgiler verildi. Bilgilerde Kurban kesim esnasında ve sonrasında çevre temizliğine ve hijyenik şartlara uyulması, kurban kesimi konusunda vatandaşların aydınlatılması, özellikle bayram vaaz ve hutbesinde kurban kesim usulünün çok iyi anlatılması gerektiği belirtildi.

Belediye Hayvan satış mahallinin kullanılmasına, başka yerlerde hayvan satışının yasaklanmasına karar verilirken, aksi takdirde ceza uygulanacağı bildirildi. Bayram boyunca, Asar suyu, Karaca dereleri ve Yenikent başta olmak üzere, dere kenarlarına, sokaklara, meydanlara, parklara kurban atıklarının atılması yasaklandı. Kurban komisyonu tarafından alınan kararlar doğrultusunda hareket etmeyen vatandaşlara para cezası uygulanacak.