Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) ile Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER)’nden vatandaşlara doğru kesim ve sahte kasaplar konusunda benzer uyarılar geldi.

Kör ve ucuz bıçaklarla kurban kesmeyin”

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 'Vatandaşlarımız kalitesiz, kör, ucuz bıçaklarla kurbanını kesmemeli.' dedi.

Kör, kalitesiz bıçaklarla ya da yanlış kesme teknikleriyle her yıl 20 milyon TL değerindeki derinin ziyan olduğuna dikkati çeken Palandöken, şunları kaydetti: “Belediyeler vatandaşlar için uygun kurban kesim yerleri tahsis etmeli. Kurban kesmekte acemi olanlar ise kurbanını mutlaka kasap esnafına kestirmeli. Çünkü doğru olmayan kesme şekilleri ile hayvanın derisi, kemiği, eti ziyan oluyor. Bununla birlikte dikkat edilmesi gereken bir başka konu ise Kurban Bayramı döneminde ortaya çıkan sahte kasaplar. Vatandaşlarımız kesinlikle bunlara kanmamalı. Kurbanını oda kaydı olan, vergisini veren kasaplara emanet etmeli. Belediyeler vermiş olduğu kurban kesim hizmetlerini iyileştirmeli. Kesim için daha çok ve geniş alanlar sağlanmalı.”

İşini bilmeyen sahte kasaplara dikkat”

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) Genel Başkanı Mahmut Çelikus da TESK Başkanı Palandöken’in sıraladığı uyarıların aynılarına temas ederek, “Vatandaşlarımızı kesime uygun olmayan bıçaklarla kurban kesmemeleri ve işini bilmeyen sahte kasaplara dikkat etmeleri konusunda uyarıyoruz. Bu durum hem hayvan için bir eziyet hem de deriye zarar verdiği için ikinci bir ziyan durumudur.” ifadelerini kullandı. Ayrıca belediyelere vermiş oldukları kurban kesim hizmetlerini iyileştirme ve geliştirme çağrısı yaptı.

HABER: C. ÜSTÜNER