Düzce Üniversitesi Kurucu Rektörü ve TULİP (Türk Üniversiteleri Liderlik İyileştirme Programı) kurucusu Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu tarafından hayata geçirilen TULİP çatısı altındaki “Yükseköğretimde Kadın Liderliğini Geliştirme ve Güçlendirme Eğitim ve Mentorluk Programı” İstanbul Aydın Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.


Florya Halit Aydın Yerleşkesi'nde, Mütevelli Heyet Başkanı Mustafa Aydın, İstanbul Aydın Üniversitesi Rektörü Yadigar İzmirli ve ekiplerinin muhteşem ev sahipliğiyle gerçekleşen programa;  İstanbul Milletvekili Doç. Dr. Sare Aydın Yılmaz, devlet ve vakıf üniversitelerinden 13 kadın rektör, davetli konuklar ve İstanbul Aydın Üniversitesi öğretim üyeleri katıldı.
Programda; Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Ünite İletişim Kurucu Ortağı Işıl Arıdağ, Dönüşüm Lideri ve Profesyonel Koç Ayla Türkmen, Fütürist ve Ekonomist Ufuk Tarhan eğitimci olarak yer aldı.


31 ildeki değişik üniversitelerden ve ev sahibi üniversiteden kadın akademisyenlerin katılımcı olduğu programda, eğitimlerin dışında 13 kadın rektörün ve Vispera İnformation Technologies'in CEO'su ve ortağı Prof. Dr. Aytül Erçil'in mentorluk yaptığı oturumlar gerçekleştirildi.
Programda, kadın akademisyenler yönetim ve liderlik pozisyonlarına talip olmaya cesaretlendirildi, bilgi ve strateji paylaşımları yapıldı. Üç gün süren programın sonunda katılımcıların paylaşımları ve geri dönüşleri, programın etkili ve kadınları yönetim pozisyonlarına adaylık konusunda motive edici olduğunu gösterdi.