Düzce’nin merkezinde olan Abant ve Gölcük gibi turizm ve mesire alanlarına adeta alternatif olan Kurugöl, yıllardır atıl durumda bekliyor. Doğal güzelliği ile bir çok yatırımcının dikkatini çeken Kurugöl bilindiği gibi daha önce Beşiktaş ve Galatasaray Futbol takımlarının gündemine gelmiş ancak yatırım yapılamamıştı.


BEŞİKTAŞ VE GALATASARAY TALİPTİ


Spor kulüplerinin bir takım bürokratik engellerden ötürü vazgeçtiği Kurugöl’e MemurSen sendikası talip oldu. Daha öncede Kurugöl’e gelen TOÇ Bir-Sen Genel Başkanı ve Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Günay Kaya, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen, Orman İşletme Şefi Memur-Sen İl Başkanı Orhan Kılıç, Kurugöl ve çevresinde incelemeler yapmıştı. Teknik incelemelerin ardından proje hazırlayan Memur-sen heyeti bugün görüşmeleri neticelendirmek için Düzce’ye geldi.


Memursen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Vali Ali İhsan Su, Milletvekilleri İbrahim Korkmaz, Fevai Arslan, Kaynaşlı Belediye başkanı Erol Bayraktar tarafından Kurugöl’de karşılandı.

 


ULUSLARARASI BİR PROJE


Düzce heyeti ile Kurugöl’ü gezen Gündoğdu, tam not aldı ve yatırım yapma kararı aldı. incelemenin ardından mikrofonlarımıza açıklamada bulunan Gündoğdu, gençlere yönelik kampın uluslararası bir proje olduğunu yaptıkları incelemelerde en uygun yerin Kurugöl olarak belirlediklerini ifade etti. Gündoğdu, projenin Türkiye’de ilk olduğunu da sözlerine ekledi.


Vali Ali İhsan Su ise kompleksin Düzce’de yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.


Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz, Kurugöl’deki projeyi “benim en büyük hayalim” şeklinde nitelendirirken, Düzce Milletvekili Fevai Arslan ise şimdiden hayırlı olsun temennisinde bulundu.

 


DEV KOMPLEKS YAPILACAK


Memur-sen projesinin hayata geçmesi Düzce izcilik alanında cazibe merkezi haline gelecek. İlk ve orta öğrenim öğrencilerinin eğitimine, çevre bilincine katkıda bulunacak olan kompleksin hayata geçmesi durumunda, bir adet fosil müzesi, biyoloji laboratuarları, yürüyüş parkurları, gençler için sportif faaliyetlerin yapılacağı alanlar olacak. Ayrıca gölet iyileştirilecek ve su sporlarına uygun hale getirilecek.

 

Haber. S. Kaşkır