Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü geride kalan hafta sonu şehir merkezinde incelemelerde bulundu. Ağırlıklı olarak Düzce'nin Kaynaşlı ilçesi sınırlarında yer alan Kurugöl ve Koçyazı Mahallesi'nde temaslarda bulunan Başkan Özlü'nün ilk durağı merkeze bağlı Koçyazı Mahallesi oldu.

Özlü, burada Devlet Su İşleri Müdürlüğü tarafından Karaca Deresi'nde yürütülen çevre düzenleme ve tesviye çalışmalarını yerinde gördü ve yetkililerden bilgiler aldı.

İnceleme gezisinin ardından muhtarlık hizmet binasında muhtar ve vatandaşlarla sohbet eden Başkan Özlü Koçyazı mahallesi ziyaretini tamamladı.

Hafta sonu ziyaretlerine ilişkin değerlendirmede bulunan Başkan Dr. Faruk Özlü, "Her zaman dile getirdiğim gibi önce öz kaynaklarımızı verimli ve en fazla fayda gözeterek kullanacağız. Bu da ne demek oluyor? Önce kendi vatandaşımızı memnun edeceğiz, onların ihtiyaçları en önemli önceliğimiz olacak. Bu kapsamda mahalle ziyareti yaptık, şimdi de muhtarımızın da eşliği ve uzman arkadaşlarla iş birliği yaptığımız kurumların çalışmalarını takip etmeye geldik. DSİ Karaca Deresi üzerinde çevre düzenleme ve tesviye çalışması yapıyor. Bizim de Asar ve burası ile ilgili etaplar halinde uygulayacağımız bir projemiz var biliyorsunuz. Muhtarımız ve vatandaşlar zemin düzenlemesi yapılan yere büyük bir park istemişti. Şimdi ilgili başkan yardımcılarıma ve uzman personelimize bununla ilgili gerekli talimatları verdim. Zemin çalışmaları biter bitmez buraya büyük bir mahalle parkı yapacağız. Şimdiden hemşehrilerime hayırlı olsun demek istiyorum." ifadelerini kullandı.

Kurugöl için maliyet hesaplaması yapılacak

Diğer taraftan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü hafta sonu mesaisinin önemli bir kısmını Kurugöl'ü incelemek üzere ayırdı. Başkan yardımcıları ve yüksek şehir plancısı uzmanlarla bölgede inceleme yapan Başkan Özlü, göl ve çevresinde tesis yapılması ve olası projeler hakkında maliyet hesaplanması yönünde talimat verdi

Göl etrafında kamp ve piknik alanlarının oluşturulması ve bunlara bağlı olarak sosyal tesislerinin oluşturulması konusunda fiziki şartların büyük önem taşıdığını söyleyen Başkan Özlü "Buraya daha önce örneğin elektrik hattı çekilmiş ancak bu hatlar çetin kış şartlarında dayanıklı olmamış. Yer altından hat çekme seçeneği düşünülebilir ancak Karadeniz iklimi ve toprak karakterine yakın bir ilimiz var, heyelan bölgesindeyiz. Bu konuda uzmanlarla yeniden görüşeceğiz." şeklinde konuştu.

Göl ve çevresinde uygulanabilir projelerin çok çeşitli olduğunu söyleyen Başkan Özlü "Burası biyolojik hayatın olduğu bir göl, dolayısıyla bu canlılığı korumamız ve devamını sağlamamız lazım. Doğa, el değmeden korunduğunda güzeldir. Bölgenin turizme kazandırılması konusunda bir maliyet hesaplaması yapılması gerekiyor, bunun talimatını da arkadaşlara verdim. Kısa süre içinde daha ayrıntılı bir açıklama yapacağız." dedi.