Kalıcı Konutlar 12. Bölgedeki konutlarda yaşanan göçük, çatlak ve sızıntılar ev sahiplerini mağdur ediyor. 2008 yılından beri bu sorunla baş etmeye çalışan konut sakinleri hergün deprem gerçeği ile burun buruna geliyor.
Evlerdeki dev çatlaklar ve göçükler depremin yaralarını sarmak için yapılan konutlarda depremi hiç unutturmuyor.. Oluşan dev çatlarlar nedeniyle evlerin duvarları ve kirişleri haritaya dönmüş durumda. Bir elin rahatlıkla girebildiği çatlar nedeniyle ev sahipleri tedirginlik yaşıyor. Oluşan çatlakların yanısıra ev sahipleri evlerini böcek ve farelerin bastığını iddia ediyorlar.

Yarılan duvarlar, çöken zeminlerde yaşayan aileler yetkililere seslerini duyurmaya çalışıyor.

 

HABERİN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ...



Evde yatalak annesine bakan Gülseren Mert, hergün dilekçe yazıp valiliğe gitmekten bıktığını dile getiriyor. Düzenli vergilerini ödediğini ifade eden Mert, devletin bu ayıbına sahip çıkması gerektiğini söylüyor.

Bizim suçumuz ne?
Evlerindeki bu çatlakların 2008 yılından beri olduğunu ifade eden Mert, “Başlarda ufak çatlardı zamanla daha da açılmaya başladı. Şimdi her gün valilikteyiz. Bizi oradan oraya sürüklüyorlar. En son valiye çıktık. O da bir keşif hazırlıyacağız dedi. Ancak maalesef gelen giden yok. Milletvekillerine söyleyen dediler. Ben nereden bulayım onları. Evimde felçli annem var. Evde fareler, kırkayaklar geziyor. Bizim suçumuz ne?. Ben senelerdir vergimi ödüyorum ama devlet bu ayıplı malına neden sahip çıkmıyor. “şeklinde konuştu.

Korku içerisinde yaşıyoruz
Mert ailesinin hemen yanındaki dairede de manzara değişmiyor.



Yan dairede oturan Emine Küçük en çok kızının psikolojinin bozulmasından korktuğunu ifade ederek “Daha çok kızımın odasında çatlaklar var. Her gün aynı çatlaklara bakmaktan depremi yaşamış birisi olarak korku içerisinde yaşıyoruz. Ben daha çok kızımın psikolojisini düşünüyorum. “Bizim evimiz kırılacak mı biz ne yapacağız” diye sürekli sorular soruyor. Depremde evimiz yılında hak sahibi olarak burayı aldık. Ama korku içerisindeyiz. Sürekli çatlaklara bakmak hiç kolay değil. Yardım bekliyoruz ve evimizin tadilat görmesini istiyoruz.”dedi.

Küçük, ellerinde evraklarla kapı kapı dolaştıklarını ancak kurumların topu birbirine attığından yakınıyor.
Küçük, “Afet işlerine gidiyoruz, şehirciliğe yolluyor. Şehircilik afet işlerine yolluyor. Kimse yapılacak Ya da yapılmayacak diye kesin bir şey söylemiyor.”dedi.

Haber: S. KAŞKIR