Doğa Koleji genel merkezinde öğretmenlerin maaşlarının ödenmediği ve sıkıntılı günler geçirdiği haberleri üzerine yaşanan gelişmeler hakkında Öncü Kültür Eğitim Vakfı Başkanı Önder Tonyalı’dan açıklama geldi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
 
“Bizler 1998-1999 eğitim öğretim yılından bu güne 22 yıllık eğitim hayatımızda, son 8 yıldır Düzce Okulumuz, son 4 yıldır Bolu Okulumuz olmak üzere Asist Eğitim Kurumları (Doğa Koleji) ile birlikte çalışmaktayız. Franchise anlaşmamız gereği sistemden hizmet almakta olduğumuz Asist Eğitim Kurumları Doğa Merkezin, ekonomik sıkıntılar içerisinde olup, maaş ödeyememe gibi problemler yaşadığına tanık olmaktayız. Özellikle beyan etmek isteriz ki; Özel Öncü Eğitim Kurumları olarak Asist Eğitim Kurumları (Doğa Koleji) ile ekonomik açıdan hiçbir bağımız yoktur. Yaşanan bu gelişmelerin kurumumuzla uzaktan yakından alakası yoktur.

Eğitimde Türkiye’nin çehresini değiştirmiş, ülkemizin lider eğitim markası Doğa’nın yaşadığı ekonomik sıkıntılara üzüntümüzü belirtmekle beraber, mağduriyet yaşayan öğretmen arkadaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, en kısa zamanda uzlaşı ortamının sağlanmasını diliyoruz.

Eğitim öğretimimizde ve hizmetimizde herhangi bir aksama olmadığı gibi güçlü yayınlarımızla geleceğe güvenle ilerlemeye 22 yıldır olduğu gibi devam etmekteyiz. Gelecek yılla ilgili ise çok daha güçlü bir şekilde yolumuza durmadan devam edeceğiz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”