Ticaret ve Sanayi Odası başkanlığı için ismi geçen işadamı ve eski milletvekili Fahri Çakır, Erol Tayhan ile Manşet programında ilk kez aday olduğunu açıkladı. Çakır heyecanlı ve iddialı olduğunu söylerken, sadece AK Parti’nin adayı olmadığını tüm siyasi görüşleri bir araya getirecek bir yönetim anlayışı içinde olacağını belirtti.
 Çakır, “Allah nasip ederse “ evet” adayım. Herkese hayırlı olsun. Hayırlısıysa nasip etsin. Çok ağır bir yükün altına girdiğimin farkındayım.” İfadelerini kullandı.
Amacım Heyecan Getirmek
“Kabul Etmemim yegane nedeni Ticaret ve Sanayi odasına, meclisine ve hitabet ettiği kitleye heyecan getirmek. Kendi düşüncemin dışında arkadaşlarım tarafından getirildi teklif. Teklifi getiren arkadaşlarım farklı siyasi görüşten, farklı sektörlerdendi. ” diyen Çakır, “Heyecandan kastım, Sürekli odayı, kurumu diri ve gündemde tutmak. Her şeye Ticaret ve Sanayi Odası ağırlığında dahil olmak ve üyelerine artı getirmek.” Dedi.
Çakır, kendi ekibinde yer alacak isimleri de ilerleyen dönemde açıklayacağını sözlerine ekledi.
Üzerinde Ak Parti forması taşıdığını ve milliyetçi bir geçmişe sahip olduğunu ifade eden Çakır,tüm bunlardan sıyrılarak politize olmadan siyaset üstü bir kimlikle aday olduğunu belirtti.
Küskünleri barıştıracağım
Geçmiş dönem Ticaret ve Sanayi odası seçimleri sonrası ayrılıkların olduğuna dikkat çeken Çakır, bu dönem böyle ayrılıklar istemediklerini ifade etti.
 Çakır, “ hala birbirinin cenazesine gitmeyenler var. Bir biri ile konuşmayan intikam duygusu ile var olan arkadaşlarımız var. Bunları kaldıracağız. Düzceliye damardan gireceksiniz. Hangi damardan gireceğinizi bilirseniz çözüm burada. Küskünlükleri kaldıralım, birbirimizi kucaklayalım. Bu mekanlar gelip geçiyor.”dedi.
Kendimi Anıtpark’ta Yakarım
Atanmış ve seçilmişlerin arasına sivil inisiyatifi dahil ederek Düzce için öncelikleri zorlamak gerektiğini ifade eden Çakır, “ Dahil olmazsak gidip kendimi Anıtpark’ta yakarım” şeklinde iddialı konuştu.
Düzce’nin sanayiye doyduğunu ancak tam anlamıyla kullanamadığını belirten Çakır, “ Bu Sanayileri en üst düzeyde çalıştırmalıyız. Sanayi öncelikli olsun ama mevcut sanayi doyursun” dedi.
Çakır, ayrıca Gümrük müdürlüğünün de Düzce’de mutlaka açılması gerektiğini dile getirerek “ Sanayicinin işi mutlaka kolaylaştırılmalı.” Dedi. Düzce’de faailyet gösteren birçok firmanın merkezinin İstanbul’da olmasını eleştiren Çakır, “ Ben Düzce Milliyetçisi biriyim. Defter kiatp burada tutulmalı. Bizim Hanemize yazılmalı.” Diye konuştu.
Düzce’nin İSKİ havzasında bulunmasının eksileri olduğu gibi artılarının da olduğuna dikkat çeken Çakır, sisteme ayak uydurulmasının şart olduğunu dile getirdi.
Testiyi kıranla testiyi dolduran ayırt edilmeli
Düzceli Müteahhitlerin desteklenmesi gerektiğinin altını çizen Çakır, “ Kendi Müteahhitlerine imkan sağlamak yerel yönetimlerden geçiyor.” Dedi.
“Bir ayağı siyasette ”diyen Çakır,” Düzce’de çok sayıda dışarıdan gelen müteahhit var.  Siyasiler ve Yerel Yönetimler olarak yerli müteahhitlerin işini kolaylaştırmalı. Gerekli destek verilmeli. Daha ucuz olur. O zaman müteahhitte Düzce de kazanır. Öncelikle Testiyi kıranla testiyi dolduran ayırt edilmeli.” İfadelerini kullandı.
Otoban çıkışı projesi arşive kalktı
Milletvekilliği döneminde bizzat Yaşar Yakış ile birlikte otoban çıkışı projesinin hazırlandığını söyleyen Çakır, “ Yap projeyi koy arşive” mantığının işlediğini bu nedenle bu projenin geciktiğini ifade etti.
Çakır, “ Otoban bağlantı projesini biz zamanında yaptık. Ancak bizim gibi arşive sahip bir ülke daha yoktur, projeler arşivde bekletilir, Yap projeyi at arşive mantığı var. Düzce belediyesi,Beyköy Belediyesi ve özel idare ile bu yol en iyi hale getirilebilir.” Dedi.

 

Haber; S. KAŞKIR