Vali Ali İhsan Su mesajında, 23 Nisan 1920 tarihinin aziz milletimiz için tarihi değer taşıyan bir dönüm noktası olduğunu ifade etti. Vali Su'nun mesajı şu şekilde:


“Türkiye Büyük Millet Meclisi kurulduğu 23 Nisan 1920 tarihinde Büyük Atatürk’ün “Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır” parolasıyla milli birlik ve beraberliğimizin simgesi olmuş ve ülkemizin içinde bulunduğu tüm olumsuz şartlara rağmen istiklal mücadelesini başarıyla sonuçlandırmış ve milletimizin sonsuza dek bağımsız yaşayacağını tüm dünyaya ilan etmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara hediye edilen bu bayram geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza duyulan güvenin ve onlara verilen önemin bir nişanesidir. Bu duygularla tüm çocuklarımızın ve vatandaşlarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlar en içten sevgi ve saygılar sunarım.”

 

Çocuklar için büyük bir şenlik


Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 94’üncü yıldönümü dolayısıyla yayınladığı kutlama mesajında şu görüşlere yer verdi: “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dünyada hiçbir ülkede benzeri bulunmayan bir milli bayramdır. İki önemli ve farklı unsuru bir araya getiren bu milli bayram, bir taraftan Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı, egemenliğin ilan edildiği en anlamlı gün olmakla birlikte diğer taraftan da “yarının büyükleri, geleceğimizin garantisi” olan çocuklar için büyük bir şenliktir. Bütün dünya çocukları arasında sevgi ve dostluk bağlarının geliştirilmesi ve insanların barış içinde yaşayacakları bir dünyaya katkıda bulunmak için her yıl düzenlediğimiz kutlamalar özellikle son yıllarda büyük bir anlam ifade ediyor. Özellikle komşumuz Suriye’de yaşanan insanlık dışı zulümden etkilenen çocukların yaşadığı zorluklar 23 Nisan’ların anlam ve önemini daha da ortaya çıkarıyor. 23 Nisan’ın 94’üncü yıldönümünün kutlandığı bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlamakla kalmamalı, sevgi ve barışın her zaman daim olması için çaba harcamalıyız.”


Düzce Konuralp Üniversitesi Rektörü Funda Sivrikaya Şerifoğlu, AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, MHP İl Başkanı Abdullah Danışmaz, MÜSİAD Düzce Şubesi, Genç MÜSİAD şubesi yayınladıkları mesajlarla Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 94. yıldönümünü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutladı.

 

 

Haber;S.Kaşkır