12-18 Mayıs Hemşireler Haftası tüm yurtta olduğu gibi Düzce’de de çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devam ediyor. Hafta dolayısıyla yayımlanan mesajlarda ise ağırlıklı olarak sorunlara değinilerek, hemşirelerin çalışma şartlarının iyileştirilmesi talep ediliyor.
 
Tüm sözleşmelilerin kadrolu olması için dilekçe kampanyası başlatıldı
 
Türk Sağlık-Sen Düzce Şubesi Başkanı Ekrem Çavuş, Türkiye’de görev yapan 153 bine yakın hemşirenin haftasını bayram havasında kutlamayı isterken, sorunların buna engel olduğunu belirterek, yazılı açıklamasını şöyle sürdürdü: “Gece gündüz, bayram, tatil demeden devletimizin verdiği görevle milletimize hizmet eden, ailesinden, sosyal yaşamından kutsal görevi için fedakarlıkta bulunan hemşirelerimizin hakkının ödenemeyeceği konusunda tam bir mutabakat vardır. Fakat iş haklarını vermeye gelince ne yazık ki geride durulduğunu, kulak üstüne yatıldığını görüyoruz. Taşerona kadro verildi ama hala sözleşmeli hemşire, vekil ebe hemşire gibi istihdam modelleri ile ekonomik ve özlük hakların kısıtlandığını görüyoruz.  Bunun sonlandırılması adına tüm sözleşmelilerin kadrolu olması için Türkiye Kamu-Sen olarak bir dilekçe kampanyası başlattık. Bu konuda kadrolu olmayan tüm çalışanlardan, hemşire arkadaşlarımızdan mücadelemize destek bekliyoruz.”
 
Taleplerini sıraladı
 
Çavuş, sendika olarak taleplerini ise şöyle sıraladı: “Talebimiz döner sermayelerin arttırılarak emekliliğe yansıtılması ve memurlara büyümeden pay verilmesidir. Ancak böylelikle çalışanlar bir nebze olsun rahatlayabileceklerdir. Bunun yanı sıra hemşireler haftasında hemşirelerimiz memnun edecek bir gelişmede hiç şüphesiz ki emeklilere verilecek olan bayram ikramiyelerinin tüm kamu çalışanlarına ödenmesine yönelik talebimizin hayata geçirilmesi olacaktır. Aileleriyle 10 milyon vatandaşımızı sevindirecek bu gelişmeye hükümetin bir an önce imza atmasını bekliyoruz. Türkiye Kamu-Sen olarak bunun için yoğun bir mücadele veriyoruz. Hükümet bu talebimize sessiz kalmamalıdır. İkramiye bizim hakkımızdır. Mutlaka hanemize yazılmalıdır. Daha iyi çalışma şartları sağlanması ve temel ücretlerin iyileştirmesi arzumuzdur. Bunun bir an önce gerçekleştirilmesi gereklidir.  Hemşirelerimizin hak ettikleri mali ve sosyal haklar, çalışma hayatını kolaylaştıracak imkânlar Hemşirelerimize ve tüm sağlık çalışanlarına sunulmalıdır.”

Haber: C.ÜSTÜNER