CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan ile Merkez İlçe Başkanı Alaattin Duran Öncü TV’nin 23. yaş günü nedeniyle kuruma düzenledikleri nezaket ziyaretinde Öncü TV Yönetim Kurulu Başkanı Önder Tonyalı ile Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mukadder Deveci’yi tebrik ederek başarılar diledi.



Ziyaretin sonunda siyasetin sıcak atmosferi ve Düzce’nin gündemine dair görüşlerini dile getiren Tozan, çarpıcı sözler sarf etti. Öncü TV’nin yeni yaşını kutlayarak söze başlayan Tozan şöyle konuştu:
“Basın demokrasinin olmazsa olmazıdır. Öncü ailesine bugüne kadar yapmış oldukları ilkeli, tarafsız ve dürüst haberciliği ile ismi gibi diğer basın kuruluşlarına öncü olması gerektiğinin altını çiziyorum. Ayrıca Öncü ailesini bu duruşundan dolayı tebrik ediyorum.”

AK Parti Düzce Teşkilatında Çift Başlılık Var
AK Parti Düzce İl Teşkilatı’nı Hecinler’deki hizmet vermeyen Katı Atık Depolama Tesisi üzerinden eleştiren Tozan, teşkilatta çift başlılık ve samimiyetsizlik olduğunu savundu.

Tozan, sözlerinin gerekçesini şöyle anlattı: “AK Parti’nin Düzce İl Teşkilatı’nda iki başlılık var. Sayın Bakan bir irade koydu. ‘Burası kapanacak’ dedi. Arkasından Düzce Belediyesi orayı Ankaralı bir firmaya kiraya verip daha sonra da CHP İl Teşkilatı’nı ikna etmek için bize yakın insanlarla gelip ‘Belediyeyle oturup bir konuşsanız. Orayı bir süre kullanmak istiyorlar. Yarın bir problem olursa hep beraber kapatırız.’ Diye bize birileri tarafından belediyenin düşüncesi iletildi. Bakanın koyduğu iradenin üzerine belediye başkanı orayı tekrar ihaleye verip tekrar çalıştırabilmek için bir davranışta bulunduysa ortada bir samimiyetsizlik var. Sayın Keskin’in orada tek başına hayır demesi yetmiyor. Tesisin kapanması için çok emek sarf ettik.”

Biz Şov Yapmıyoruz
AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin’in CHP’yi Hecinler’de siyasi şov yapmakla suçlamasına ilişkin açıklama yapan Tozan, “Şov biz yapmıyoruz. Haklı gerekçelerimiz ortada. Suç duyurusuyla ilgili çalışmamız devam ediyor.” dedi.

Hesabını Versin
Tesisin maliyetine dair Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in farklı rakamlar dile getirdiğini kaydeden Tozan, “Meclise tesisin maliyetini öğrenmek için verdiğimiz önergede 12 milyon 900 TL açıklaması yapıldı. Başkan Keleş 16 milyon TL olarak ifade ediyor. Aradaki farkı kime neye dayanarak ödediler? Bunun hesabını versin. 4 milyon TL’lik rakamın hesabını Sayın Keleş verecek. Tesisin olmayan birimlerini bitmeden işi teslim aldı. Aynı tesisi ilgili firma 8 milyon TL’ye yaptı.” Şeklinde konuştu.

Yeni tesis çevreyi ve sağlığı tehdit etmeyecekse katkı sağlayacaklarını ifade eden Tozan, kendilerine tesisin nereye yapılacağıyla ilgili bilgi verilmemesini sorun etmeyeceklerini vurguladı.

Çimento Fabrikası İçin Kurul Hazırladık
Yığılca’ya kurulma işlemleri süren çimento fabrikasının ilçeye etkilerine parti olarak çevre açısından baktıklarına değinen Tozan, “Bu fabrikaların farklı şekillerde çevreyi kirlettiklerini biliyoruz. Fabrikayla ilgili çalışmak için kurul hazırladık fakat 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimi ve sonrasında ilan edilen OHAL nedeniyle çalışmaları askıya aldık. Bölge halkıyla konuşup beklentileri alacağız. Fabrikada 300 kişi çalışmayacak. Çimento fabrikaları otomatiktir. 50 kişi bile istihdam edilmeyecek. Yığılca halkını beklentiye sokmak yanlış olay tekrar Hecinler’deki gibi baştan yanlış bilgi verilerek doğrusuyla karşılaşılıyor.” diye konuştu.

Keleş Göz Boyuyor
Düzce Belediyesi’nden gelen ‘2017 yılında alt yapı çalışmaları tamamlanacak’ açıklamasını değerlendiren Tozan Başkan Keleş’i eleştirdi.
“Sayın Keleş’in ve belediyenin verdiği hiçbir söze inanmıyorum. 20 sene sonra bitirilip 3 ay önce açılan merdiven kenarındaki sıvılar yerlerde geziyor. Aynı mantaliteyle yapılacaksa bir kış sonra ne olacağını biliyorum. Bu referandum yatırımıdır. Alt yapı çalışmalarında asfalt en son iştir. Asfalt işin yüzde 5’lik kısmını kaplar. Böyle bir çalışma yok ki kimi kandırıyorlar? Alt yapı çalışması çamurun üzerine asfalt dökmekse buyursun döksün. Referandum öncesi bunun adı göz boyamadır.”

Düzce’yi Terk Ederim
16 Nisanda yapılan halkoylamasının Düzce’deki sonucuna ilişkin çok iddialı sözler sarf eden Tozan şunları dile getirdi:
“Referandumda AK Parti ve MHP yüzde 80 oy çıkartsınlar ben siyaseti bırakıp Düzce’yi terk edeceğim. Bu kadar iddialıyım. Bu gemide beraberiz. Gemi su alırsa hepimiz boğuluruz.”

Tozan son olarak referandumun kabul edilmesi halinde giderileceği ifade edilen 'çift başlılık sorunu'nun 16 Nisan'dan sonra ortaya çıkacağını savunarak sözlerini noktaladı.