İtfaiyeciler haftası etkinlikleri Düzce’de renkli görüntülerle başladı. Düzce Belediyesi önünde düzenlenen etkinlikler kapsamında mehter takımının çaldığı marşların ardından İtfaiye Müdürü Rahmi İşleyen bir konuşma yaptı. Yangın ve diğer tabi felaketlerde kullanılmak üzere itfaiyenin istediği malzeme ve ekipmanları temin eden Belediye başkanlığı ve personeline teşekkür ederek konuşmasına başlayan İtfaiye Müdürü Rahmi İşleyen vatandaşlara da uyarılarda bulundu. İşleyen, Yangınlarda meydana gelen zarardan çok daha az maliyetle yangın söndürme ekipmanlarının alınmasının önemine değindi. İtfaiye amiri Mehmet Polat tarafından itfaiyeciliğin tarihçesi hakkında bilgiler verilmesinin ardından, Tulumbacıların yangına gidişi ve Yangına müdahalesi gösterisi yapıldı.

21879

Çok eski olmasına rağmen halen çalışır durumda bulunan Tulumba’nın yangını söndürmesi gösteriyi izleyenler tarafından alkışlarla beğeni topladı. Gösterinin ikinci bölümünde ise Modern imkanlarla yangına müdahale ve evlerde bulunan yangın söndürme cihazlarıyla yangına müdahale uygulamalı olarak gösterildi.

21880

Düzce Belediyesi İtfaiye ekipleri daha sonra mehteran eşliğinde İstanbul Caddesine çıkarak Anıt Parka kadar bir yürüyüş gerçekleştirdi. Düzce İtfaiyesinde bulunan araçların tamamının katıldığı kortej de yine tulumbacılar vatandaşların ilgi odağı oldu.

Haber; R. BAL